Instal·lat a l’Arxiu Històric el bust de Josep Maria Quadrado

El bust de la figura del fill il·lustre Josep Maria Quadrado ja s’exhibeix a les dependències de l’Arxiu Històric Municipal de Ciutadella (Can Saura Morell, del carrer des Seminari), després de la confirmació de la donació de la peça feta per Toni Arcas García-Delgado, qui n’era propietari per raons familiars.

El bust, a partir d’ara, romandrà a la sala d’investigadors; de manera que el patrimoni artístic municipal es veu així ampliat, després de la recent donació pòstuma de l’escultura Eòlia, original del ciutadellenc Antoni Bosch Benejam, que també va ser objecte d’una donació l’estiu passat.

Es tracta del bust en guix de Josep Maria Quadrado i Neto (1819-1896), obra de l’artista mallorquí Miquel Arcas Pons (1876-1953), avi patern de la persona que ha fet la donació al patrimoni de Ciutadella.

Presenta les mides següents: 62 x 48 x 37 cm, i és de l’any 1919. Havia servit com a model per fer el bust de marbre de Quadrado, per encàrrec de l’Ajuntament de Palma de Mallorca, amb ocasió de la commemoració del centenari del naixement de l’intel·lectual.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca