OH Cava Rosat. Distribuït a Menorca per Vinum Està elaborat amb garnatxa i trepat, un coupage interesant que surt dels tradicionals i amb una segona fermentació en botella i criança mínima de 9 mesos en la cava

Aqeusta setmana, gràcies a Vinum Menorca, us recomanam un cava dels cellers Grup Oliveda, el OH Rosat, que podem qualificar de deliciós, excitant i atrevit… Així que ens anirà bé per a començar el mes de desembre amb unes alegres bimbolles, que ens fan falta.

Està elaborat amb garnatxa i trepat, un coupage interesant que surt dels tradicionals i amb una segona fermentació en botella i criança mínima de 9 mesos en la cava.

Nota de cata

  • Aspecte: Atractiu color rosa pàl·lid. Rosari de bimbolles intens i amb petita corona.
  • Nas: Records de gerds i destaquen aromes de fruites del bosc madures com les mores i els murtons.
  • Boca: Corpulent, golós, saborós amb un punt encertat d’acidesa i amb un final molt llarg.

MARIDATGE

Estam davant un cava amb suficient estructura per a maridar amb plats potents com poden ser una porcella o una cuixa de be al forn, a més de carns a la brasa tant de vedella com de cabrit.

Ens anirà de meravella amb un entrecote o una mitjana o amb unes costelletes de cabrit o d’anyell de llet de Menorca amb brases de llenya d’alzina.

Si optan per als peixos maridarà amb aquells que tenen més grassa, com poden ser anfossos, déntols, orades, llobarros que poden fer a la sal, al forn a la menorquina o simplement a la graella just acompanyats amb una picada d’all i julivert  i un raig d’oli d’oliva extra verge.

Acompanyarà unes gambes fregides o a la planxa, uns escamarlans o bé marisc de closca com les navalles, ostres, cloïsses, escopinyes i musclos.

Ideal per acompanyar una la sarsuela de peix i marisc, a la que donarà el punt d’acidesa necessària a la seva contundència de sabors, i ens obrirà les papil·les gustatives per a gaudir al màxim d’aquest plat de festa.

La guanyadora del sorteig d’aquesta setmana ha la nostra subscriptora de més edat, Guida Monjo Marquès, que amb 104 anys reservarà aquest cava per brindar el Nadal i l’Any Nou. Guida Monjo, subscriptora des de 1954, ha rebut també un cantó de formatge semi curat de Son Piris i una botella d’oli ecològic de Morvedra, elaborat a Menorca.

Si voleu saber més o comprar aquest clàssic de la DO Cava, elaborat pels cellers Oliveda el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *