1,2 milions d’euros a les navilieres pel descompte de resident

 Jaume III. – (c) Vicens Gimenez

El Consell de Govern ha autoritzat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, a tramitar l’expedient de pagament de 970.503,83 € a l’empresa Baleària Eurolínies Marítimes, SA, per sufragar els descomptes als residents de les Illes Balears en el preu dels bitllets del servei regular de transport marítim de les línies interinsulars. La quantia correspon a la compensació pels descomptes del segon trimestre de 2020.

En aquest cas, ha estat necessària l’autorització del Consell de Govern, perquè l’expedient de despesa és d’una quantia superior a 500.000 €.

La resta de pagaments, fins a 1.274.475 €, corresponents a les despeses presentades per les cinc companyies que cobreixen el servei de transport entre les Illes Balears, es tramiten directament des de la Direcció General de Transport Marítim i Aeri de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge. Els abonaments corresponen majoritàriament al segon trimestre de 2020.

Pel que fa al nombre de residents beneficiats per la bonificació, durant els dos primers trimestres de 2020 han estat 522.919 i, concretament, en el segon trimestre 359.850 passatgers.

El total subvencionat a les companyies l’any 2019 va ser de 10.097.122 €. Enguany hi ha hagut un descens molt important de la mobilitat i, per tant, de la partida total destinada al descompte de resident.

Cal recordar que el Govern de les Illes Balears abona el 25 % (una tercera part) del 75 % del descompte per als residents a les Balears en els trajectes entre illes, perquè l’Estat n’assumeix just el 50 % (en transport aeri, l’Estat n’assumeix el 75 % complet). Respecte al descompte del 89 % de què gaudeixen residents i extracomunitaris amb residència a Formentera, el Govern n’assumeix el 39 %, i l’Estat, el 50 % restant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.