“Arqueologia urbana”, del Consell Insular de Menorca i amb disseny de Roseta Mus Pons, guanya el Premi ADG Laus d’Or en la categoria gràfica aplicada a l’espai

PREMI ADG LAUS

El dijous 26 de novembre va tenir lloc a Barcelona l’entrega dels Premis ADG Laus, organitzats per l’ADG-FAD, Associació de Directors d’Art i Dissenyadors Gràfics. Els premis ADG Laus de Disseny Gràfic i Comunicació Visual s’atorguen des de l’any 1964 amb l’objectiu de reconèixer l’excel·lència en la comunicació gràfica. Són els premis de disseny gràfic de referència i de major prestigi de l’Estat espanyol, la celebració del grafisme que s’ha convertit en un referent essencial per a conèixer les propostes creatives rellevants de l’any. Els ADG Laus són la consagració dels dissenyadors i el reconeixement a les empreses i institucions que inverteixen en disseny.

L’exposició “Arqueologia Urbana”, amb disseny de Roseta Mus Pons de l’estudi Roseta y Oihana, ha guanyat el premi ADG Laus d’Or en la categoria de gràfica aplicada a l’espai. L’exposició va ser organitzada pel Consell Insular de Menorca, el Museu de Menorca i el Museu Municipal de Ciutadella i va tenir lloc primer al Museu de Menorca i després a la Sala d’Exposicions El Roser, Ciutadella.

Premi ADG Laus exposició “Arqueologia Urbana”: https://www.adg-fad.org/ca/laus/projecte/exposicio-itinerant-arqueologia-urbana

FITXA DE L’EXPOSICIÓ

Nom: “Arqueologia urbana: 20 anys entre vesins, màquines i manobres.”
Comissàries: Mª José León Moll i Elena Sintes Olives
Localitzacions: Museu de Menorca i Sala d’Exposicions El Roser (Ciutadella)

Els darrers vint anys, arran de la Llei 12/1998 de Patrimoni Històric i el Reglament d’Intervencions Arqueològiques i Paleontològiques de les Illes Balears, s’ha incrementat considerablement el nombre d’intervencions arqueològiques vinculades a les obres públiques i privades. A Menorca, la informació històrica obtinguda a partir d’aquestes troballes poques vegades s’ha donat a conèixer al gran públic, el qual, no obstant, en pateix les conseqüències. Arran de tot açò, el Consell Insular de Menorca, el Museu de Menorca i el Museu Municipal de Ciutadella van considerar necessari transmetre a la societat la importància de les intervencions arqueològiques preventives (IAP) i la manera com aquestes proporcionen una informació cabdal per tal de conèixer la nostra història. Aquest és l’objectiu principal de l’exposició i de les activitats que es van programar al seu entorn.

FITXA DEL PROJECTE DE DISSENY

Crèdits
Disseny expositiu i disseny gràfic: Roseta Mus Pons de l’estudi Roseta y Oihana
Producció i muntatge: Rótulos Ornaque

Briefing
Disseny de l’espai i la gràfica d’una exposició itinerant a Menorca que explica què són les intervencions arqueològiques urbanes i la manera com aquestes proporcionen informació que permet conèixer la nostra història.

Proposta
L’estètica dels materials de les intervencions arqueològiques (cintes, lones, sacs, documents…) s’apodera dels espais expositius (antic convent i església). D’aquesta manera, les obres arqueològiques esdevenen obres exposades.

Aportació
Un disseny contundent i modern per a un tema d’entrada poc atractiu (les intervencions arqueològiques causen molèsties).

Producció
Tots els elements (cinta, lones, sacs, etc.) s’aprofiten i permeten ser transportats i instal·lats fàcilment d’un espai expositiu a un altre… tal com ocorre en les intervencions arqueològiques reals.

Links
Disseny de l’exposició al Museu de Menorca: http://www.rosetayoihana.com/arqueologia-urbana-museu-de-menorca/
Disseny de l’exposició a la Sala d’Exposicions El Roser, Ciutadella: http://www.rosetayoihana.com/arqueologia-urbana-museu-de-menorca-2/

SOBRE ROSETA MUS PONS

Roseta neix a Maó l’any 1970 i als 18 anys se’n va a viure a Barcelona a estudiar disseny gràfic a l’escola Eina. En acabar els estudis treballa set anys a Clase Bcn. Posteriorment entra a formar part de Base Design i Polar fins que el 2010 funda l’estudi Roseta y Oihana juntament amb Oihana Herrera Erneta, a qui coneix donant classes a Elisava. L’estudi treballa principalment per institucions culturals i educatives, combinant la funcionalitat, les ganes de fer la feina ben feta i la necessitat de xalar dissenyant.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.