Els malalts crònics podran tenir l’assistència dels seus cans La Conselleria d’Afers Socials impulsa la modificació per tal que les persones amb malaltia crònica puguin circular amb el ca sense problemes d’accés

La Comunitat Autònoma, a través de la Llei de cans d’assistència, aprovada l’any 2014, reconeix el dret de les persones amb discapacitat, especialment amb discapacitats visuals, auditives i físiques, a accedir, circular i romandre a qualsevol espai públic o privat assistits amb un ca d’assistència.

El projecte de llei, impulsat per la Conselleria d’Afers Socials i Esports, que s’ha aprovat avui, amplia aquest dret a les persones amb una malaltia acreditada i oficialment reconeguda, com per exemple la diabetis o l’epilèpsia, però que no han obtingut el grau de discapacitat.

Aquesta proposta de modificació suposa també l’ampliació de la regulació dels cans d’assistència. La Llei en vigor estableix tres tipus de cans d’assistència:

– Ca guia: dirigit a persones amb discapacitat visual o visual i auditiva.
– Ca de senyalització: per a persones amb discapacitat auditiva.
– Ca de servei: per a persones amb discapacitat física.

El projecte de llei preveu regular dos tipus de cans més:

– Ca d’avís o alerta: per a persones que tenen una malaltia o discapacitat que pot provocar una desconnexió sensorial. El ca els avisa abans que la desconnexió succeeixi, ja que està ensinistrat a percebre les alarmes prèvies a la desconnexió i facilita així una resposta més ràpida i menys perjudicial.
– Ca per a persones amb trastorn de l’espectre autista: cans especialment ensinistrats per controlar situacions d’emergència.

Aquest projecte de llei respon a una demanda del col•lectiu de persones afectades per aquest tipus de malaltia, pel compromís del Govern a facilitar la integració i la inclusió de les persones amb discapacitat o malalties cròniques, en tots els àmbits de la vida quotidiana.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.