Es treu a licitació la producció d’un documental per donar suport a la candidatura Menorca Talaiòtica

Son Catlar
Imatge de Son Catlar

El Departament de Cultura treu a licitació la producció d’un documental sobre la Menorca Talaiòtica que doni suport a la candidatura i contribueixi a demostrar-ne la idoneïtat per ser inscrita a la Llista de patrimoni mundial de la UNESCO.

El Servei de Patrimoni Històric considera imprescindible dotar la candidatura d’un projecte audiovisual que sigui el reflex del discurs del nou expedient. La combinació dels diferents paisatges de l’illa amb les restes monumentals conservades és un valor que s’ha de poder transmetre mitjançant aquest suport. El documental ha de mostrar la singularitat i excepcionalitat de la Menorca Talaiòtica i emocionar l’espectador traslladant la importància que té aquest paisatge talaiòtic en la vida dels menorquins, gràcies al seu bon estat de conservació.

– Durada: 26-30 minuts.
– Documental de tipus expositiu, informatiu i didàctic. Ha de ser rigorós alhora que amè i estèticament molt atractiu i cuidat.
– Per dur-lo a terme es comptarà amb la documentació de la investigació prèvia realitzada pel grup de treball de Menorca Talaiòtica del Consell Insular de Menorca i amb la seva supervisió tècnica.
– El documental ha d’exposar l’argument acompanyat d’una veu en off, plans recurs per reforçar l’exposició i entrevistes de testimonis. Les persones que cal entrevistar seran indicades per l’organisme convocant a la formalització del contracte i les entrevistes tindran lloc a Menorca.
– El documental ha de comptar amb preses aèries realitzades amb dron/RPAS, que ha de complir la legislació vigent.
– Ha d’incloure, al llarg del seu metratge, diverses peces d’animació 3D que recreïn monuments talaiòtics. La duració total de la suma d’aquestes serà de 3 minuts aproximadament. El metratge animat s’ha de presentar a més de manera independent, perquè pugui ser utilitzat separadament del documental.
– Tant el documental com la peça animada han d’incloure en els crèdits finals els logos i noms de les institucions que l’òrgan de contractació indiqui al contractista.
– Idiomes (locució i subtítols): català, castellà i anglès. Les combinacions d’àudio i subtítols seran indicades per l’òrgan de contractació a la formalització del contracte.
– Àmbit de difusió: territori il·limitat, tots els suports i drets.
– Termini d’execució del projecte: 213 dies des de la signatura del contracte.
– Format del rodatge: 4k o superior.
– Materials que ha de lliurar el contractista:
– Suport d’entrega documental: memòria USB o disc dur, DCP, Blue Ray i 5 còpies en DVD.
– Suport d’entrega de la peça d’animació: memòria USB o disc dur.
Especificacions de format i relació d’aspecte: 25p 4K RAW (3840 x 2160); 16:9. Format d’entrega de vídeo: AVI, MOV, H264 i MP4. Format d’entrega d’àudio: WAV.
– Arxiu independent amb la banda sonora en format WAV.
– Altres materials:
Tràiler (mateixes característiques tècniques que el documental)
Cartell (PDF, JPG, color RGB i CMYK i en PSD per capes)
Sinopsi
Brochure
Llista de diàlegs i audiodescripció
5 frames (resolució mínima 300 ppp)
Caràtula i caleta per a DVD en format digital PDF, JPG i PSD per capes (resolució mínima 300 ppp)
Fitxa tècnica i artística
Relació de crèdits d’entrada i sortida
Full de registre de propietat intel·lectual, en el qual s’ha de fer constar una relació dels directors-realitzadors i els autors de l’argument original, guions i diàlegs.
Relació de músiques amb indicació de títols, durada parcial, blocs, durada total autors, intèrprets, etc.
Declaració responsable d’haver obtingut les corresponents autoritzacions per a l’ús d’imatges d’arxiu, músiques originals i en general totes les obres que puguin ser objecte de protecció de propietat intel·lectual.

Eixos temàtics obligatoris
Menorca Talaiòtica es plasma en un bé cultural seriat articulat en 9 components o àrees territorials. Aquests components alberguen les construccions més representatives i més ben conservades de la prehistòria de l’illa, especialment les referides a l’època de les manifestacions ciclòpies; així com els entorns d’aquests béns, on adquireixen tot el sentit i es garanteix la integritat paisatgística de la composició.

El plantejament del documental sobre Menorca Talaiòtica segueix cinc punts o eixos temàtics principals que s’han de treballar, no excloents. Estan tots relacionats entre si i així s’ha de reflectir en el documental. S’ha de crear un discurs en el qual tots els eixos s’interrelacionin per obtenir una visió global, coherent i de conjunt de la candidatura a patrimoni mundial.
1. Valor universal excepcional de Menorca Talaiòtica: L’odissea d’una cultura ciclòpia insular
2. Evolució històrica/Àmbit cronològic
3. Monuments
4. Materials
5. Paisatge

Podeu trobar tots els detalls del contracte aquí i aquí. Per a més informació: contractacio@cime.es o 971356264.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.