Agricultura inicia la segona fase de la compra pública de productes frescs i de temporada per valor de 600.000 euros La segona fase d'aquest projecte amb destinació a entitats socials té una durada de vuit mesos en els quals es repartirà setmanalment fruites, hortalisses, carns i llet

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació ha iniciat el repartiment de productes frescs i de temporada de la segona fase de la compra pública d’excedents del sector primari per a destinar-la a les entitats socials de les Balears; una segona fase que compta amb una partida de 600.000 euros (IVA exclòs) a repartir en vuit mesos. Cal recordar que la primera fase de la compra pública alimentària es va posar en marxa la setmana del 18 de maig i que es van comprar més de 290 tones en total per un import 249.405,8 euros, IVA exclòs.

Fins a vuit productors de fruita i hortalissa, carn i llet de les Balears s’han inscrit en aquesta segona fase del programa de compra pública amb finalitats socials i són els que actualment entreguen excedent de producte local a les entitats en coordinació amb la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària i SEMILLA, i la Direcció General de Serveis Socials, de la Conselleria d’Afers Socials i Esports.

Agricultura té previst adquirir excedents als productors fins a un màxim del 15% dels volums que han comercialitzat en campanyes anteriors. Els preus de compra dels productes estan determinats per l’Observatori de Preus, de la Direcció General de Polítiques per a la Sobirania Alimentària, i en cap cas s’abona cap producte per sota del cost de producció.

La primera fase d’aquesta iniciativa va néixer, fruit d’un acord del Consell de Govern del 24 d’abril, entre les conselleries d’Agricultura i la d’Afers Socials, per donar resposta als excedents que produïa el camp en un moment amb hotels i restaurants tancats per la COVID-19, i també per mitigar l’impacte social i econòmic en la població de les Balears per mor de la crisi. Ara, amb aquesta segona fase es pretén continuar facilitant aliments frescs i de temporada a les entitats socials i també millorar la situació dels nostres pagesos.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.