Cada any es diagnostiquen a Menorca devers cinc nous casos de SIDA

Cada any es diagnostiquen a Menorca devers cinc nous casos d’infecció pel virus de la immunodeficiència humana (VIH), una xifra que s’ha mantingut molt estable en els darrers quinze anys. Actualment, l’Àrea de Salut de Menorca tracta devers dos-cents pacients amb sida, el perfil més habitual dels quals és el d’un home de 25 a 40 anys que s’ha contagiat durant les relacions sexuals, especialment amb altres homes.

Aquestes són les dades que ha aportat el cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Mateu Orfila, el doctor Eduardo Rodríguez de Castro, que forma part de l’equip d’atenció als pacients amb sida juntament amb la doctora Laura Calonge i la infermera Montserrat Martínez. Aquesta unitat ofereix consulta externa a l’Hospital mateix i al Centre de Salut Canal Salat (Ciutadella), presta atenció telefònica en horari de matí del dilluns al divendres i també organitza consultes d’infermeria d’educació per a la salut.

En el Dia Mundial de la Sida, que es commemora cada dia 1 de desembre i que enguany any duu per lema «Solidaritat mundial, responsabilitat compartida», el doctor Rodríguez de Castro recorda que «no es disposa ni de vacuna ni de tractament per erradicar la sida; per això és fonamental evitar la transmissió del virus i diagnosticar al més aviat possible les persones que hi estiguin infectades perquè puguin rebre el tractament oportú».

«La medicació és tan eficaç que, com que manté la càrrega viral indetectable, també redueix gairebé completament la transmissió del virus, tant entre els membres d’una parella com entre la gestant i el fetus. A més, en l’intent per disminuir el nombre de fàrmacs del tractament s’han anat descobrint medicaments més actius contra el virus i més segurs per al pacient. Ja hi ha evidència científica que un tractament amb dos dels fàrmacs actuals és equivalent als tres que eren necessaris anteriorment», explica el doctor Rodríguez de Castro.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca