Brussel·les examinarà si els estats respecten drets fonamentals en l’àmbit digital el 2021 La Comissió Europea farà una avaluació anual de la Carta de Drets Fonamentals, però se centrarà en "un àmbit concret"

Věra Jourová

ACN Brussel·les .- La Comissió Europea examinarà com els estats membres apliquen la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea a partir del 2021, però cada any se centrarà en un “àmbit concret” diferent. L’any vinent toca drets digitals. Aquesta és una de les accions de la nova estratègia per reforçar l’aplicació i garantir el compliment dels drets fonamentals. La vicepresidenta de Valors i Transparència, Vera Jourová, ha declarat que la Carta és “l’encarnació dels valors de la Unió i té el mateix valor legal que els tractats”. La nova estratègia buscarà l’aplicació efectiva de la Carta per part dels estats membres, per fer vinculant la carta a tots els estats quan apliquin la legislació de la Unió Europea.

Jourová ha anunciat que se supervisarà l’acció dels estats amb relació als drets a través d’un informe anual sobre una temàtica concreta: el pròxim any se centrarà en els drets fonamentals a l’era digital. La CE també supervisarà i prendrà accions contra mesures nacionals que afectin les activitats civils contràries al dret de la UE, i promourà formació als jutges i altres professionals defensors dels drets.

A més, la Comissió Europea pretén que la Carta es compleixi en totes les institucions de la Unió Europea, de manera que incrementarà la capacitat interna de compliment a través de l’aprenentatge electrònic, l’orientació actualitzada i els plans de formació. I també llançarà una campanya d’informació sobre la Carta i utilitzarà el programa Erasmus + per donar-la a conèixer als joves.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.