Actes 8 Març

El Consell Assessor de l’Energia dona el vistiplau al Decret de petjada de carboni

El Projecte de decret regulador del registre balear de petjada de carboni afronta els darrers tràmits després que avui dematí hagi rebut el vistiplau del Consell Assessor de l’Energia. Seguint amb la tramitació, serà derivat al Consell Consultiu i està previst que pugui estar aprovat abans de l’estiu.

El Consell Assessor de l’Energia és l’òrgan que serveix de diàleg i debat entre la societat i la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius. En formen part entitats locals, grups ecologistes, el sector empresarial, consells insulars, sindicats, diversos col·legis professionals, la UIB i representants del grups parlamentaris. Per part de la Conselleria en són membres el vicepresident, Juan Pedro Yllanes; el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Aitor Urresti; el director general de Política Industrial, Antoni Morro; la directora general d’Innovació, Núria Riera; el director gerent de l’Institut Balear de l’Energia (IBE), Ferran Rosa, així com tècnics de la Conselleria.

El Decret regulador del registre balear de petjada de carboni permetrà saber quins són els sectors i les Illes on és necessari fer un major esforç en la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle. En una primera fase, les grans i mitjanes empreses hauran de calcular i registrar la seva petjada de carboni per tal de, en una segona fase, presentar i executar plans de reducció amb objectius mínims vinculants en els casos en què es consideri necessari.

L’aprovació d’aquest Decret es farà en compliment de la Llei de canvi climàtic de les Illes Balears.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.