Emergències coordinarà un operatiu extraordinari d’inspeccions el mes de desembre per al compliment de la normativa sanitària La Direcció General d’Emergències i Interior farà servir drons de vigilància

La Direcció General d’Emergències i Interior coordinarà un operatiu extraordinari conjunt conformat per cossos policials i inspectors durant les festes de desembre i gener per tal de prevenir possibles incompliments de les restriccions sanitàries dictades amb motiu de la Covid-19.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ho ha anunciat avui en roda de premsa, acompanyada per la delegada del Govern de l’Estat, Aina Calvo, i el president de la Felib, Toni Salas, després de la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI) que s’ha dut a terme a fi de planificar les mesures de control plantejades.

La campanya arrancarà aquest cap de setmana amb el pont de la Constitució i es perllongarà durant totes les festes nadalenques. Està previst que hi participin el cos d’inspectors de la Comunitat Autònoma i dels consells insulars, a més d’efectius de Policia Nacional, Guàrdia Civil i de les diferents policies locals.

Els dispositius que es posaran en marxa actuaran de manera prioritària a determinats i espais i zones d’acord a les restriccions fixades per a cada illa segons els seu nivell de risc. Està previst que els nivells vigents siguin revisats abans de Nadal i, per tant, les possibles modificacions es tindran en compte.

A més, com a complement als operatius conjunts, la Direcció General d’Emergències i Interior farà servir drons de vigilància per observar possibles concentracions excessives de persones en espais públics i una unitat d’anàlisi centrada en la detecció d’activitat comercial per part de locals no autoritzats i la prevenció de festes il·legals que es puguin convocar a través de les xarxes socials.

La consellera Isabel Castro ha volgut agrair la bona disposició de totes les administracions implicades per treballar de manera coordinada des que es van posar en funcionament els operatius conjunts el passat mes de juliol amb un balanç de 966 inspeccions realitzades (Mallorca 550, Menorca 140, Eivissa 239 i Formentera 37) i 725 actes aixecades fins al moment (Mallorca 446, Menorca 130, Eivissa 125 i Formentera 24).

«Som conscients què estem demanant un esforç extraordinari a la població, però ens estem jugant massa per baixar la guàrdia ara. Fem una crida a la responsabilitat individual de cadascun dels ciutadans perquè s’impliquin en l’objectiu de millorar la situació epidemiològica, ja que d’allò depèn poder reactivar la nostra economia i anar recuperant la normalitat en tots els àmbits», ha dit.

En aquest sentit, ha destacat que la tasca «tan necessària que fan els cossos policials i els inspectors en unes dates tan assenyalades per garantir la seguretat de tothom”. «Tots estem preocupats per no poder gaudir d’unes festes nadalenques com estem acostumats, però sabem quin és el preu tan alt que podem arribar a pagar per no seguir les restriccions establertes», ha afegit.

EL CECOPI està format per representants de totes las àrees del Govern de les Illes Balears, coordinades per la Direcció General d’Emergències i Interior; la Delegació del Govern de l’Estat, (Policia Nacional, Guàrdia Civil, Comgebal, UME i Sanitat Exterior), la Felib i l’Ajuntament de Palma; i col·legis oficials de l’àmbit sanitari.

Propostes de sanció

Des de l’aprovació, el passat 10 de juliol, del Decret llei 11/2020 pel qual s’estableix un règim sancionador específic per fer front als incompliments de les disposicions dictades per pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la Covid-19, l’Administració de la Comunitat Autònoma ha registrat un total de 4.745 denúncies, incloent les aixecades per altres administracions que han estat remeses a la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització, de les quals 4.149 corresponen a ciutadans particulars i 596 a establiments.

Actualment, 332 expedients han finalitzat ja la seva tramitació i compten amb propostes de sanció que sumen 703.658 €. D’aquestes, 315 es corresponen amb infraccions lleus (183 Mallorca, 119 Eivissa i 13 Menorca) per un import total de 103.606 €. De la resta, 11 són greus (5 Mallorca, 3 Eivissa, 2 Menorca i 1 Formentera) amb sancions proposades per un total de 80.050 €; i 6 molt greus (4 Mallorca i 2 Eivissa) amb propostes de sanció per valor de 520.002 €. A més, 4 establiments han estat tancats com a mesura cautelar (2 a Mallorca, 1 a Eivissa i 1 a Formentera).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.