La Secció d’Estudis del Cercle Artístic a Barcelona

Aquesta fotografia correspon a un viatge de la Secció d’Estudis del Cercle Artístic a Barcelona, on es poden veure a bord del vaixell o damunt els molls a dos dels grans pilars del Setmanari El Iris als anys 50, per una banda a l’apotecari Gabriel Martí Bella (primer a mà dreta) i al seu costat a un jove Josep Mascaró Passarius, que va ser director del setmanari des de 1957 a 1962.

Josep Mascaró Passarius va néixer a Alaior i és una de les grans figures de la cultura no sols a Menorca, sinó a les Balears. Va seer durant la batllia de Josep Al·lès Quintana, que li havia obert les pàgines del Setmanari El Iris on entre altres feines de redacció de mapes, és un dels encarregats amb Nina Camps de la remodelació i recuperació del Saló Gòtic de l’Ajuntament de Ciutadella. Al 1954 crea amb Josep Al·lès Quintana les “Monografies Menorquines” del Setmanari El Iris. El primer de març de 1996 va rebre al Saló Gòtic de l’Ajuntament de Ciutadella, la Medalla d’Or del Govern de les Illes Balears. Mascaró morí a Mallorca, on residia, mesos després d’aquest reconeixement.

Horeca Menorca, feria Hostelería y restauración 2023

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca