La UE busca “rejovenir” les relacions transatlàntiques amb l’entrada de Biden a la Casa Blanca Brussel·les elabora una estratègia per cooperar amb els EUA en la lluita contra la pandèmia i el canvi climàtic

L’Alt Representant de la UE, Josep Borrell, durant una roda de premsa a Estrasburg

ACN Brussel·les .- La Unió Europea aspira a rellançar les relacions transatlàntiques amb l’entrada del demòcrata Joe Biden a la Casa Blanca al gener. “Hem de rejovenir la nostra relació”, ha defensat aquest dimecres el cap de la diplomàcia europea Josep Borrell. Aprofitant la marxa de l’actual president dels Estats Units, Donald Trump, la Brussel·les ha elaborat una nova estratègia per reforçar la cooperació amb els Estats Units en la lluita contra la pandèmia i el canvi climàtic, així com en el comerç i l’arena multilateral. S’espera que els líders europeus donin el seu vistiplau a l’estratègia a la pròxima reunió d’alt nivell el 10 de desembre.

Brussel·les veu l’elecció de Biden com una oportunitat “única en una generació” refer la relació amb els EUA i compartir “valors, interessos i influència global” amb els nord-americans.

Després de quatre anys de tensions comercials amb l’administració Trump, Brussel·les vol aprofitar el canvi a la Casa Blanca per resoldre aquestes disputes, especialment les lligades a les ajudes al sector aeri i als aranzels a l’acer i l’alumini. A més, la UE proposa crear una “diàleg específic” amb els EUA sobre la regulació i fiscalització dels gegants tecnològics com Google, Facebook o Apple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.