Actes 8 Març

Neix Woiswo, una xarxa laboral exclusiva per a dones Francisca Godoy és la mentora d’aquesta plataforma laboral on-line

El passat divendres dia 13 va tenir lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Pública de Ciutadella la presentació d’un nou projecte anomenat Woiswo, una plataforma laboral on-line només per a dones. Darrera d’aquesta iniciativa hi ha Francisca Godoy, periodista i dona polifacètica.

Francisca Godoy va arribar a Menorca un hivern, ara fa divuit anys. Xilena de naixement, al seu país es dedicava a la gestió cultural i aprofitant un parèntesis vital escull Menorca com a destí de les seves vacances, on acaba enamorant-se no només de l’illa, també d’en Jose, el que és el seu marit.

Els primers anys d’estar aquí es dedica a tasques relacionades amb el periodisme i la cultura: tallers a la Fundació Sa Nostra amb Juan Elorduy, i l’edició d’ una revista sobre vida sana anomenada Talay. Però la maternitat, el desconeixement de la llengua catalana i la crisis del 2008 la fan reinventar-se “com a xilena tinc aquesta capacitat de canvi, de reinvenció. Per un factor geogràfic, al ser el meu un país amb moltes catàstrofes naturals, tinc aquest xip de renàixer, de tornar a reviure. Sóc una dona molt creativa, sempre m’he mogut en el món de les humanitats i de l’art”.

Però hi ha poca gent que, fins ara, es dirigeixi a Francisca pel seu nom. La majoria es refereix a ella com la Panchi, ja que ella va ser una de les persones impulsores de Firac, el mercat artesanal de Ciutadella “jo cosia com a hobby, a casa nostra sempre ho havia vist, tant en la meva àvia com en la meva mare, així que un grup de persones vam voler recuperar la baixada del port, impulsant Firac. Ens vam reunir diferents artesans i persones que fèiem coses interessants. Primer a la plaça d’es peix, i poc després a la costa.” Així va néixer la seva marca Lapanchi Menorca.

Després de deu anys formant part d’aquest primer grup de gent impulsora de la fira d’artesania, i degut a certes desavinences amb l’Ajuntament, una amiga i ella obren Japibird, una botiga a la que no només venen el que elles mateixes confeccionen, també imparteix classes de  costura “ensenyar comporta un desgast, i decideixo deixar la botiga per la necessitar de ser jo a qui ensenyin”. A Ciutadella molta gent la coneix per aquesta faceta seva com a artesana, actualment la seva marca handmade Lapanchi Menorca funciona únicament on-line.

Actualment està embarcada en aquest nou projecte que és Woiswo. “Woiswo és una plataforma laboral de dones. Volem ser una xarxa de recolzament laboral, carregada de currículums vitals de dones poderoses, emprenedores i creatives. Arran de la meva participació dins la plataforma de dones Pentalpha em sorgeixen preguntes, inquietuds i necessitats. Em pregunto qui són aquestes dones creatives que formen la plataforma, quin és el seu perfil… i decideixo posar en marxa Woiswo”. Women is women funciona seguint l’exemple de LinkedIn, però amb una volta nova a la manera de concebre tant la presentació, com la finalitat “és una plataforma de dones talentoses, també dones dedicades a la feina de la llar que mai han treballat a fora però que tenen molt de talents per a compartir. Pretén ser un buscador laboral per a dones, totalment femení, amb la sensibilitat que això implica, i molta calor”. Francisca diu trobar a faltar una consciència de xarxa, sentir que confiem els uns amb els altres, i entendre que junts és més senzill sortir endavant.

El funcionament de Woiswo és molt senzill, a través d’un petit missatge elles contacten amb la dona interessada, l’assessoren i ajuden en la realització d’un petit clip audiovisual que servirà per donar-se a conèixer, serà el seu currículum viu, en moviment. “Abans de finals d’any la web estarà en funcionament. El perfil d’Instagram també és una eina molt útil per a donar visibilitat a totes aquestes dones que tenen tant per compartir. Només cal ser dona i voler treballar.”

Per contactar-hi basta enviar un whatsapp al 691505016, un missatge al seu perfil d’ Instagram, o un mail a l’adreça de correu woiswomen@gmail.com

Text i fotos: Mary Moro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.