Rafel Jofre cedeix l’escultura Absència a l’Ajuntament de Ciutadella

Des d’aquest passat dimarts, l’escultura Absència roman tranquil·la a una de les sales de Can Saura. L’autor, l’artista Rafel Jofre, va proposar fer-ne la cessió al consistori en el moment en què van aprovar el projecte expositiu que s’ha pogut veure al Roser fins al cap de setmana passat.

“En cap moment he tingut la intenció de vendre aquesta peça, perquè l’he feta per gaudir jo. I ara m’agradaria que en pugui gaudir tothom”. És per aquest motiu que Rafel Jofre es troba satisfet amb la nova llar d’Absència, un bloc de marbre de 1.700 kg que ha estat una de les peces més destacades de l’exposició Horitzó. Jofre confessa que es van posar damunt la taula espais com l’entrada del recentment obert Teatre des Born, però l’Ajuntament s’ha decantat per un altre espai cultural. “Ara està ubicada a un espai públic, on hi farà almenys cinc anys i on la podrà anar a veure tothom que vulgui”, comenta Jofre.

Durant les primeres setmanes, les fotografies que il·lustren el procés de creació d’Absència també seran a la sala de Can Saura. El regidor de Cultura, Andreu Cardona, assegura que “és un gust poder tenir una peça com aquesta a un espai com és Can Saura, perquè hi aporta valor, sabent l’esforç que en Jofre hi ha dedicat durant tant de temps”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.