L’OCDE preveu una “forta caiguda” dels ingressos fiscals aquest any per la covid-19 Espanya se situa gairebé un punt per sobre la mitjana de l'OCDE en recaptació fiscal amb una taxa del 34,6%

ACN Brussel·les .- L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) preveu una “gran caiguda” dels ingressos fiscals aquest any per la covid-19. En un informe sobre la recaptació fiscal, l’organització apunta que els ingressos fiscals ja van caure el 2019 per primer cop en una dècada i calcula que la disminució encara serà més forta el 2020 per la reducció de l’activitat econòmica i els impostos sobre el consum. Pel que fa a Espanya, és el vintè estat de l’OCDE amb més recaptació fiscal. Amb una taxa del 34,6%, l’Estat se situa gairebé un punt per sobre de la mitjana de l’organització, que es troba en el 33,8%.

Pel que fa a l’estructura dels ingressos fiscals a Espanya, el 34% són de contribucions socials, el 22% d’impostos a ingressos personals o beneficis, el 19% a l’IVA, l’11% de taxes a productes i serveis que no són l’IVA, el 7% d’impostos sobre els ingressos d’empreses i el 7% de taxes sobre la propietat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *