Els dimecres dia de “Brou” als restaurants de Menorca

“Els Dimecres és dia de Brou”, és la iniciativa de recuperació gastronómica que organitza des de fa set anys l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i cafeteries i que enguany s’inclou en el programa d’activitats de Menorca Regió Gastronòmica Europea.

Estam davant un esdeveniment gastronòmic consolidat a l’illa gràcies a l’aposta de l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i cafeteries per introduir aquest plat tradicional a les cuines dels restaurants.

Un altre dels reptes de l’esdeveniment és dinamitzar el sector de restauració en temporada baixa amb la peculiaritat de realitzar un dia concret entre setmana.

El dimecres s’ha convertit en el dia per excel·lència per degustar aquest plat des de fa set anys. El “Brou” s’ha posicionat com a producte gastronòmic durant l’hivern perquè visitants i turistes el coneguin i degustin. Un plat típic de la cuina menorquina que s’inclou en la cuina espanyola com a plat calent, hibernal i de tres tombs com és el cas del cocido madrileño, el cocido gallego, l’escudella catalana o l’olla aranesa … El plat de Brou té a Menorca una connotació de plat calent per un dia de fred, per això l’esdeveniment es realitza al desembre i gener atès que amb l’inici de les baixes temperatures és més desitjable.

El bullit o brou és un plat molt complert que pot preparar-se de diverses formes i ingredients però en la seva essència mai hi mancaran la carn de vedella -emprant el tall anomenat “xenc”-, gallina, patates, ciurons, tomàtiga, ceba, pastanaga, herbes de sopa, pasta per a sopa , sobrassada… hi ha qui també hi posa botifarró.

El Brou Menorquí es pot servir de dues o tres maneres, encara que el més típic és realitzar-ho en dos plats, primer plat de sopa (brou) afegint fideus, i un segon plat amb les patates, els cigrons i la carn, si bé hi ha qui primer serveix la vianda (plat de sopa amb pasta), de segon les patates bollides, ciurons i verdures, i de tercer les carns.

El menú dels dimecres de brou té enguany un preu de 14 euros, i es pot degustar-se des del passat dia 2 de desembre, durant dos mesos – els dimecres 2, 9, 16, 23, 30 de desembre, i 13, 20 i 27 de gener-, tota la informació estarà disponible a la web:www.gastronomiamenorca.es.

A més dels dos plats que componen el Brou menorquí s’inclou aigua o copa de vi, pa i postres al menú.

Vuit restaurants de la illa especialitzats en cuina Menorquina participen en la setena edició: Aquarium Port Ciutadella, Molí d’es Racó i Hotel Jeni & Restaurant des Mercadal, Meson Rias Baixas i Loar a Ferreries 23 Can Avelino i Restobar Mo a Maó, i Casino Sant Climent.

Una de les novetats de la present edició és que els clients tindran l’opció també de poder fer ús del servei de menjar per emportar per si prefereixen degustar el menú a casa seva. Aquesta modalitat s’ha incorporat a causa de la pandèmia per poder servir a tots els clients interessats,  pel que, el menú es podrà degustar als restaurants o a casa. Per a ambdues opcions s’ha de reservar prèviament per facilitar l’organització i aplicar totes les mesures establertes per prevenir la COVID-19.

Una altra de les novetats de l’esdeveniment és la realització d’un concurs a través de Baleària on el premi serà el bitllet de vaixell amb destinació a Menorca (anada i tornada) i la degustació del menú de Brou per a dues persones per gaudir al mes de gener.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.