L’OCDE avisa que la covid-19 “afegeix pressió” al finançament de les pensions i demana als governs “garantir l’estalvi” L'organització alerta que la pandèmia augmenta el risc que la població no tingui prou estalvis per a la jubilació

ACN Brussel·les .- L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) avisa que la covid-19 “afegeix pressió” al finançament de les pensions i que “debilita” tant els sistemes públics com privats. En un informe sobre les pensions publicat aquest dilluns, l’organització apunta que l’elevat deute públic com a conseqüència de la crisi “afegeix pressió” a les pensions, que remarca que “ja estaven debilitades pels canvis demogràfics”. A més, l’estudi alerta que la crisi causada per la pandèmia augmenta el risc que la població no tingui prou estalvis per a la jubilació i demana als governs prendre mesures per “garantir que la població continua estalviant per a la jubilació”.

>L’informe alerta que la “caiguda” del mercat laboral com a conseqüència de la pandèmia “deteriora” el finançament dels sistemes de pensions públics per la disminució dels ingressos procedents dels salaris.

“Les estimacions preliminars mostren que a molts països hi ha una caiguda significativa dels ingressos de les contribucions i, per tant, un debilitament del finançament de les pensions a curt termini. A més, l’excés de mortalitat per la covid-19 que s’ha observat fins ara reduirà la despesa actual en pensions només lleugerament”, diu l’informe.

D’altra banda, l’OCDE reclama als governs que assegurin que els treballadors amb condicions “no estàndards” tenen accés a esquemes de pensions privats o públics. Segons l’organisme, els governs han de “garantir un accés no discriminatori als plants d’estalvi per a la jubilació”.

En un context de crisi, l’OCDE també avisa que l’accés prematur als fons per a la jubilació ha de ser una mesura “excepcional” i “d’últim recurs”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Xuroa Menorca