Actes 8 Març

David Ponsetí guanya el Trofeu Illes Balears de ILCA 4 al RCNP  El regatista de Ciutadella s'adjudica la victòria absoluta i sub 16 després de cinc mànigues marcades per la forta intensitat de vent a la badia de Palma.

El regatista de Club Nàutic Ciutadella David Ponsetí ha estat el gran protagonista del Trofeu Illes Balears de la classe ILCA 4, a l’adjudicar-se la victòria en les categories sub 16 i absoluta. La regata, organitzada pel Reial Club Nàutic de Palma (RCNP) i la Federació Balear de Vela (FBV), ha constat finalment de cinc mànigues, disputades els dies 5 i 6 de desembre, després de la suspensió de la jornada d’ahir per excés de vent a la Badia de Palma, on s’han registrat ratxes de més de gairebé 40 nusos de Llebeig (NO) onades de dos metres i mig.

La competició ha comptat amb la participació de 85 regatistes, una xifra “molt important”, en paraules de el director tècnic de la FBV, Xisco Gil, qui ha valorat que gairebé dos terços de la flota està formada per regatistes sub 16, el que ” garanteix la continuïtat de l’excel·lent pedrera de ILCA 4 de cara a les dues pròximes temporades “.

Les regatistes Cristina Vilariño (CN Arenal) i Margalida Perelló (CN Estanyol) han estat les guanyadores en categoria femenina sub 18 i sub 16, respectivament.

El triomf absolut de Ponsetí s’ha produït per un sol punt d’avantatge sobre Jagoba Huértanos (CN Sant Antoni de Portmany), segon, i Dani Cardona (CN Arenal), tercer. La victòria en l’última mànega, disputada diumenge, va resultar decisiva per al regatista ciutadellenc que va obtenir tres primers, un quart i un setè.

Tant divendres com dissabte van ser “dies difícils” per al Comitè de Regates, a causa de la inestabilitat del vent, ha assenyalat Manu Fraga, director tècnic del RCNP, qui, tot i això, s’ha mostrat satisfet amb el resultat de l’esdeveniment. “La borrasca Dora ha portat vent molt dur, però les dues primeres jornades vam poder donar cinc sortides (una el divendres i quatre el dissabte) i tenir un campionat vàlid.

Ahir dilluns va ser impossible sortir per raons de seguretat “. El lliurament de premis es va celebrar el migdia a la Sala Magna del RCNP, amb l’única assistència dels premiats, els seus entrenadors i els encarregats de lliurar, Chimo González Devesa (president de la FBV) i Hugo Ramón (vocal de vela lleugera de l’ RCNP), que ha recalcat la col·laboració entre els diferents clubs de la Badia de Palma i la federació per tirar endavant aquesta i altres competicions. “Està sent un any complicat, però estem demostrat que entre tots, respectant les normes sanitàries i els aforaments, podem tirar endavant regates regionals que són importants per a la confecció dels rànquings i la participació balear en campionats nacionals i internacionals de la temporada que ve” , ha assegurat Ramon.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.