Educació posa en marxa el primer curs d’especialització en Forneria i brioixeria artesanals a les Balears És el primer curs d’aquestes característiques que es posa en marxa a les Illes

La Conselleria d’Educació, Univeristat i Recerca, mitjançant la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors acaba de publicar en el BOIB (03/12/2020), la Resolució del conseller d’Educació, Universitat i Recerca de 30 de novembre de 2020 per la qual s’aproven les instruccions que regulen, amb caràcter experimental, determinats aspectes de l’organització i el procediment d’admissió i de matrícula en el curs d’especialització de formació professional en Forneria i brioixeria artesanals que impartirà l’IES Josep Sureda i Blanes durant el curs 2020-2021.

Es tracta del primer curs d’aquestes característiques que es posa en marxa a les Illes Balears. Per això, el professorat del cicle d’FP de Forneria, rebosteria i confiteria de l’IES Josep Sureda i Blanes ha participat  d’una formació en tècniques d’avantguarda per poder transmetre aquests coneixements als mòduls d’aquest curs d’especialització.

Cap a la especialització de la Formació Professional

Els cursos d’especialització tenen com a objectiu complementar les competències de les persones que ja disposen d’un títol de formació professional i facilitar l’aprenentatge al llarg de la vida. Així, en l’actual situació, i per tal de potenciar la formació professional i adoptar algunes mesures que pretenen millorar la ràpida adaptabilitat a les necessitats de les circumstàncies econòmiques actuals i facilitar l’adequació de l’oferta formativa a les demandes del sistema productiu per aconseguir que sigui un sistema més àgil i flexible, es considera necessari la implantació, amb caràcter experimental, d’aquest curs d’especialització de formació professional.

Requisits d’accés

Per a accedir al curs d’especialització en Forneria i brioixeria artesanals és necessari estar en possessió d’alguns dels següents títols:

  • Títol de tècnic en Cuina i gastronomia.
  • Títol de tècnic en Forneria, rebosteria i confiteria.
  • Títol de tècnic en Comercialització de productes alimentaris.
  • Títol de tècnic superior en Direcció de cuina.

El curs es pot constituir amb un mínim d’onze d’alumnes i un màxim de vint. Excepcionalment, la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors pot autoritzar un nombre inferior d’alumnes.

Aquest curs d’especialització està format per diferents mòduls professionals distribuïts en 2 trimestres. Un total de 22 setmanes que arribarà a les 600 hores lectives.

Presentació de sol·licituds d’admissió

A partir de demà, dimecres 9 de desembre i, fins el proper 18 de desembre, ambdós inclosos, les persones interessades i en disposició de sol·licitar una plaça en el curs d’especialització en Forneria i Brioixeria Artesanals han de formalitzar l’admissió a l’IES Josep Sureda i Blanes.

La sol·licitud d’admissió en el curs d’especialització es pot descarregar de la pàgina web del centre educatiu (http://www.iesjosepsuredaiblanes.com). També es pot trobar a la pàgina web de Formació Professional de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors (http://fp.caib.es).

Els aspirants han de sol·licitar cita prèvia al centre educatiu per poder lliurar presencialment la sol·licitud d’admissió i la documentació

El curs d’especialització en Forneria i brioixeria artesanals s’inicia el proper 18 de gener de 2021 i finalitza el 28 de juny de 2021.

Programa finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional, i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació 2014-2020.

Formació del Professorat de l’IES Josep Sureda i Blanes

Cal destacar que des del passat 20 de novembre diversos professors de l’IES Josep Sureda i Blanes de les famílies professionals d’Hoteleria i turisme i d’Indústries alimentàries i que imparteixen mòduls del cicle formatiu de grau mitjà de Forneria, rebosteria i confiteria han participat de la formació  “Especialització en forneria i brioixeria artesanals”.

Aquesta activitat formativa, organitzada pel Servei de Planificació i Participació de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, ha tingut una durada de 40 hores i s’ha pogut seguir manera presencial a l’IES Josep Sureda i Blanes i a distància a través de la plataforma Classroom.

L’objectiu és formar el professorat en les tècniques d’avantguarda perquè puguin transmetre aquests coneixements  als mòduls del curs d’especialització en Forneria i brioixeria artesanals. Durant la formació, impartida pel reconegut mestre forner Arturo Blanco, els docents han treballat diversos continguts, com les masses mare de cultiu i prefermentats, la tecnologia del fred aplicada a la forneria artesanal, els pans artesanals de cereals tradicionals, la brioixeria artesanal, les pastes fullades i el tast i maridatge de productes de panificació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.