La campanya extraordinària d’inspeccions coordinada pel Govern suma 91 intervencions i 41 actes de denúncia en 10 dies per infringir la normativa anticovid En els dispositius, que actuaran fins a passades les festes nadalenques, hi participen inspectors de la Comunitat i dels consells i efectius de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals

En el marc de les actuacions d’inspecció coordinades des de la Direcció General d’Emergències i Interior per intervenir en situacions que puguin posar en risc la salut ciutadana davant la COVID-19, els equips formats per inspectors de la comunitat i de consells insulars i per agents dels diferents cossos i forces de seguretat (Policia Nacional, Guàrdia Civil i policies locals) han dut a terme 91 inspeccions en locals comercials, zones d’oci i espais públics de les illes els darrers 10 dies.

Com a resultat d’aquestes inspeccions, els equips multidisciplinaris han aixecat 41 actes per incompliments relacionats amb excessos d’aforament, amb distàncies socials, incompliment d’horaris i ús de mascaretes entre el personal d’establiments de restauració, i per absència d’informació al públic i senyalització adequada.

D’aquestes intervencions efectuades entre el 30 de novembre i el 9 de desembre, 73 s’han desenvolupat a Mallorca, amb 36 actes aixecades; 6 a Menorca, amb resultat de només 1 acta; i 12 inspeccions a l’illa d’Eivissa, on també s’ha aixecat només 1 acta.

L’operatiu extraordinari que va anunciar la setmana passada la Conselleria d’Administracions Públiques i Modernització es va posar en marxa a principis de la setmana passada en previsió del pont de la Constitució i es perllongarà durant totes les festes nadalenques. Les actuacions vigilen el compliment de les restriccions fixades per a cada illa segons els seu nivell de risc.

Des de l’inici de la campanya d’inspeccions coordinades el passat mes de juliol, s’han produït un total de 1057 intervencions arreu de les Illes i 766 aixecaments d’actes d’infracció, que ara passaran a ser instruïdes per les diferents administracions implicades en els operatius. Per illes, Mallorca suma 623 inspeccions i 482 actes, Menorca 146 inspeccions i 131 actes, Eivissa 251 inspeccions i 126 actes, i Formentera 37 inspeccions i 24 actes.

La consellera d’Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, ha recordat que aquesta iniciativa per garantir el manteniment de la seguretat sanitària a les Illes Balears és possible gràcies a la coordinació de les diferents administracions competents: Delegació del Govern de l’Estat, Govern de les Illes Balears, consells insulars i ajuntaments.

I ha tornat a demanar responsabilitat individual per evitar que les imprudències que puguin cometre uns pocs, acabin perjudicant al conjunt de la ciutadania. En aquest sentit, ha destacat que “els professionals dels cossos de seguretat estan donant el 100 % d’ells mateixos per protegir la salut de tots, inclús en dates tan assenyalades com aquestes i les que estan per venir. No es mereixen altra cosa que el nostre compromís cívic i la responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres”.

El Decret llei de règim sancionador per als incompliments de les normes relatives a la COVID-19, en vigor des del 10 de juliol, emmarcarà els expedients iniciats en aquestes actuacions. Les sancions poden arribar als 600.000 euros quan es produeixin infraccions molt greus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.