Actes 8 Març

Un poble compromès

Aquest divendres el Grup Filatèlic i Numismàtic Ciutadella presenta el llibre que recull els seus primers 25 anys d’història. El d’aquest grup n’és només un exemple de la ingent tasca que les associacions ciutadanes fan al nostre poble. De manera voluntària i altruista, però sempre il·lusionant, són moltes les entitats i associacions que han “construït” una Ciutadella millor des dels àmbits social, cultural, educatiu o d’oci. Des de les més nombroses fins a les més humils, cuota a cuota, mes a mes, dedicació fora de l’horari laboral, hores manllevades a la família per invertir-les en l’interès comú. I de totes aquestes hores i aquesta feinada ens quedarà una exposició, una publicació, una acció social concreta…i sobretot, la satisfacció de saber què has donat temps -el tresor més preuat – al teu poble.

Fer poble és una feina imprescindible per construir un futur econòmic, solidari i culturalment ric. És imprescindible per establir lligams entre els vesins, per escurçar les desigualtats i per unir sinergies. Ciutadella sempre ha estat un exemple de compromís ciutadà. Dissortadament la situació sanitària que vivim ha fet minvar les possibilitats de continuar amb la tasca de moltes d’aquestes entitats. Una aturada que perjudica el motor del nostre poble. L’eix motivador de moltes persones està en espera de reprendre l’activitat. Els locals socials per a majors han estat 8 mesos sense obrir les portes i ara ho fan amb condicionants extrems. Enguany no tindrem concert nadalenc de l’Agrupació Musical, ni Pastorets, ni cantades corals. La Capella Davídica no ha pogut celebrar la seva patrona, la Inmaculada, amb la grandiositat que sempre ho sol fer. Les Associacions de Vesins resisteixen com poden la llarga aturada, el Casino Nou no ha pogut celebrar els seus tradicionals concursos de pesca…en definitiva: la xarxa d’entitats locals que tant han fet per Ciutadella i a qui tant devem, està patint greument aquesta situació.

Per açò mateix, les entitats que sí poden organitzar algun acte, tot i les restriccions, i que han fet un esforç considerable per poder mantenir algun dels seus serveis, o simplement oferir una mica del seu temps als altres, es mereixen tot el nostre suport, el de tota la ciutadania. Fem poble i donem suport a les nostres entitats de la manera que poguem i treballem perquè, el dia que es pugui, tornem a Sortir al Carrer i celebrar que som un poble unit i compromès.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.