Afers Socials i l’associació de cuiners ASCAIB renoven el conveni socioeducatiu que desenvolupen als centres de justícia juvenil L'obejctiu és motivar als joves i menors residents, fomentar el treball en equip i reforçar la seva autoestima

La conselleria d’Afers Socials i Esports i l’Asociación de Cocineros Afincados en las Illes Balears (ASCAIB) han renovat avui el conveni de col·laboració entre la Fundació Institut Socioeducatiu S’Estel i ASCAIB que permet desenvolupar un projecte socioeducatiu de cuina als centres de justícia juvenil de les Illes Balears.

El projecte consisteix en dos tallers setmanals, de dues hores cada un, que estaran oberts a tots els joves i menors residents d’entre 14 i 21 anys que compleixen mesures judicials.

Es tracta d’uns tallers per motivar-los i crear espais de creativitat.  A més, és una forma de fomentar-los hàbits de feina, acceptació d’ordres, treballar en equip i de forma sequencial, i reforçar la seva autoestima i confiança.

El president d’ASCAIB, el cuiner Koldo Royo, ha explicat que “els joves responen molt bé. Fa tres anys que n’anam aprenent perquè és un treball en equip, tant de l’associació com de la Fundació. Hem d’agrair als cuiners que hi van a col·laborar. Cada vegada anam veint què és el que ells necessiten. El que nosaltres no volíem era fer xefs, sinó que el que volíem és fer gent que senti la cuina, que senti que hi ha un altre camí”.

El conveni és per un any, fins a l’octubre de l’any que ve, amb possibilitat de renovació. Fins ara s’ha treballat al centre d’Es Pinaret però no es descarta que en un futur també es treballi als altres centres de justícia juvenil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.