Els voluntaris que custodiaren el niu de tortugues de Sa Mesquida visiten alguns dels exemplars que es crien a Mallorca Els 51 exemplars de ‘Caretta caretta’ es troben repartits a diferents centres especialitzats

Els coordinadors de les associacions que participaren en la vigilància del niu de tortuga marina de Sa Mesquida, a Maó, han visitat les instal·lacions del Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura, LIMIA, on actualment hi romanen 22  tortugues del primer naixement registrat a Menorca.

Personal del Servei de Protecció d’Espècies i del COFIB han acompanyat els representants del GOB Menorca, l’OBSAM, Per la Mar Viva i de Menorca Preservation Fund en la seva visita a les instal·lacions. Allà hi han pogut conèixer el programa de creixement i introducció a la mar, conegut com a Head Starting, que segueixen els exemplars fins que assoleixin, aproximadament, dos quilos de pes, abans de ser alliberades. L’objectiu d’aquest programa és reduir les baixes que es produeixen durant el primer any de vida d’aquesta espècie en el medi natural.

Els exemplars provenen del primer niu registrat a Menorca, de 132 ous, a Punta Prima, i que posteriorment fou traslladat a Cala Mesquida per garantir una major supervivència d’exemplars. Finalment nasqueren 51 tortugues. La resta d’exemplars es troben repartits entre el Centre d’Interpretació del Parc Nacional Marítim-Terrestre de l’Arxipèlag de Cabrera, Marineland, Oceanogràfic de València i l’Aquari de Sevilla.

Els voluntaris també han conegut l’evolució de 10 tortugues marines nascudes a Cala Pilar, d’un niu del qual no n’existia constància, i del qual en nasqueren més de 80 tortugues. La gran majoria seguiren el procés natural i anaren directament a la mar, mentre que 26 exemplars es recuperaren després de desenterrar el niu i actualment també formen part del programa de Head Starting.

Amb els dos nius de Menorca i el niu d’Eivissa d’aquest any han nascut a les Illes Balears 155 tortugues marines, de les quals 89 es troben repartides als cinc centres esmentats per intentar maximitzar els resultats de cria del primer any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.