Es Migjorn Gran acull la presentació de la digitalització de la ruta cultural Francesc d’Albranca

Es Migjorn ha acollit avui la presentació de la digitalització de la ruta Francesc d’Albranca. Des de l’any 2007, el Centre d’Estudis Locals d’Alaior, amb el suport de l’ajuntament des Migjorn Gran, realitza cada dimarts d’estiu aquesta ruta cultural entorn de la vida i obra de Francesc d’Albranca.

La ruta fa un recorregut pels espais més significatius en la vida del Metge Camps: Casa Pairal o Casa Gran, Tanca de sa Creu i Vinya del Metge Camps. També es visita la caseta del cementeri, on es troba enterrat juntament amb la seva família, i la biblioteca pública, on hi ha el fons bibliogràfic del metge.

Durant la convocatòria dels pressupostos participatius del Consell Insular de l’any 2018, dues vesines del municipi, Judith Morillas i Raquel Allès, van presentar una proposta per senyalitzar i digitalitzar aquesta ruta. L’objectiu principal del projecte, que avui és ja una realitat, és visualitzar la ruta amb uns senyals i permetre que qualsevol persona pugui recórrer-la de manera autònoma en qualsevol moment de l’any.

En aquest sentit, s’ha de recordar que la ruta cultural no disposava fins ara de cap mena de senyalització, així com tampoc cap guia de mà que fes possible fer la ruta fora de l’estiu.

Avui, a més de la finalització del projecte que inclou nous fulletons, també s’ha fet una demostració dels codis QR que permetran seguir i modernitzar alhora la ruta Albranca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.