El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties demana fer testos i aïllar als provinents del Regne Unit L'ECDC diu que la nova variant s'ha detectat a Anglaterra i també en menor mesura a Dinamarca i Holanda

ACN Brussel·les .- El Centre Europeu per a la Prevenció i Control de Malalties (ECDC, en les sigles en anglès) ha emès aquest diumenge un informe en què recomana als estats “fer testos, aïllar i seguir els contactes” de la gent que provingui de les zones on s’estén la nova variant del virus, com el Regne Unit, o tinguin vincles epidemiològics amb casos amb aquesta nova soca. Així mateix, s’insta a les autoritats públiques i laboratoris a “analitzar i seqüenciar les soques del virus per identificar casos de la nova variant” i a notificar al sistema d’alertes ràpides de la Unió Europea casos “de preocupació potencial”. L’ECDC diu que la nova variant s’ha detectat a Anglaterra i, en menor mesura, a Dinamarca i Holanda.
Davant de la manca de proves sobre com es pot estar estenent aquesta nova variant de coronavirus – que els primers estudis indiquen que pot fer apujar la RT en 0,4 punts i es transmet un 70% més ràpid- l’ECDC també recorda als estats europeus que cal exigir que s’evitin “els viatges no essencials i les activitats socials”.

Diversos països europeus han suspès els vols amb el Regne Unit, i Espanya també ho estudia, a l’espera que hi hagi una reacció “coordinada” de la Unió Europea. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat a l’executiu espanyol “actuar ja” per protegir la població enmig d’una incertesa creixent per la situació britànica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.