Foodies on Menorca, nova revista de gastronomia a Menorca Editada pel Grup Setmanaris i Revistes

Acaba de sortir a la venda la edició en paper del portal web foodiesonmenorca.com que edita el Grup Setmanaris i Revistes SL, al qual pertany el Diari Digital eliris.cat i el Setmanari El Iris, entre altres publicacions.

La revista Foodies on Menorca serà de peridicitat trimestral, editada en la nostra llengua, i ja va editar un primer nombre pilot a 2019, i té com a principal objectiu la seva consolidació en el món de la premsa escrita de l’illa, com única publicació especialitzada no sols en gastronomia, sinó que en producte local, vins i caves, noves tendències i de manera especial la disfusió de la història de la nostra cuina amb l’origen dels seus plats, el producte de proximitat, a més de receptes i recomanacions de restaurants, vins, plats, etc.

Menorca serà Regió Europea de la Gastronomia a 2022 i Foodies on Menorca es vol sumar amb les seves aportacions a aquest esdeveniment que ha de ser una gran passa per a posicionar la nostra illa en el mapa de la gran gastronomia europea i com a complement ideal al turisme consolidat de sol i platja, a més de les noves maneres de fer turisme a la nostra illa que s’està consolidant com a destinació Starlight, Menorca Talaiòtica, Senderisme i Esports, Camí de Cavalls i la sostenibilitat que tant han d’oferir la declaració de Reserva de Biosfera, com la nostra nova cuina menorquina, on el producte poc viatjat, el nostre producte local ha de ser el protagonista.

Especial Nadal

En aquest primer número que ja es troba a la venda a l preu de 3 euros i trobarem diferents articles i reportatges com per exemple l’origen del cuscussó,el que és considera el torró més antic de Menorca i les seves variants; un article sobre els costums nadalencs d’antany a la nostra illa; report sobre el Dimecres dia de Brou; l’origen i la història de la sopa i el torró de la reina; la tradició nadalenca dels calamars plens; un report sobre la vaca vermella menorquina; la nova singladura del Grupo Ses Forquilles, a més de notícies gastronòmiques, el que serà tendència tant a nivell global com a Menorca i els seus productes; la visita a l’Asador Molí des Comte o la secció receptari que ens dóna la recepta del nostre tradicional bullit.

El món de la enologia està present, també, a Foodies on Menorca, on es publica un report sobre el Vi de la Terra Illa de Menorca, amb els seus cellers; a l’apartat de bodegues parlam de Binitord; un reportatge sobre el cava i les noves denominacions dels escumosos com Corpinnat i  Clàssic Penedès. Report sobre el celler gallec “Triay” amb uns vins que porten llinatge d’Es Mercadal, i en la recomanació de vins i caves, la nota de tast i maridatges del “Mistingett Brut Reserva 2017”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.