Actes 8 Març

Francisca Salas Pons, de 91 anys, primera vacunada a Menorca Avui ha començat la campanya de vacunació contra la COVID-19 a totes les Illes

Ana Rogel del Pino ha estat la primera sanitària a rebre la vacuna

Una usuària i una professional de la Residència de gent gran del Consell Insular de  Menorca a Maó han estat les dues primeres persones vacunades davant la COVID-19 a  Menorca, segons ha informat l’Àrea de Salut de l’illa. Al voltant de les 15.30 hores, Francisca Salas Pons, de 91 anys i usuària  d’aquesta residència des de l’any 2010, ha rebut la primera dosi de la vacuna i, moments  després, ha estat vacunada la infermera Ana Rogel del Pino, que des de fa quatre anys  treballa al centre. La professional que ha administrat les vacunes ha estat Luisa Hernández  Collados, coordinadora d’infermera del centre de salut Dalt Sant Joan de Maó. 

Francisca Salas ha comentat que “els primers dies no tenia molt clar si m’havia de vacunar, a aquesta edat. Però un nebot que treballa a l’hospital de Vall d’Hebron, a Barcelona, em va dir que ho fes. I ho recoman a tothom. Hem passat un any molt dur, perquè no hem pogut sortir, ho teníem prohibit. I quan t’ho prohibeixen, és quan més ganes tens de sortir”.

Durant tot el capvespre, dotze equips d’infermeria administraran la vacuna a un total de  274 residents (el 91% del total) i 180 dels 243 treballadors (el 68%) de set de les vuit  residències geriàtriques de l’illa que han firmat l’autorització: Ciutadella, Ferreries, Es  Mercadal, Es Ramal d’Alaior, Sant Lluís, el centre sociosanitari de Santa Rita, a més de la  residència de gent gran del Consell Insular a Maó. La vacunació als professionals  d’aquests centres es completarà dilluns 4. A la residència geriàtrica de Maó, la vacunació  s’ha posposat pel fet de tenir un cas positiu actiu (un treballador) que fa que els residents  del centre estigui en aïllament com a mesura de prevenció. 

Francisca Salas, moments després de rebre la vacuna

Txema Coll, director d’Atenció Primària de l’Àrea de Salut, ha anunciat que a partir de dia 11 s’iniciarà la vacunació als professionals sanitaris. Ha comentat que també entrarà, previsiblement, la vacunació del centre de Trepucó. Durant el primer trimestre es preveu que s’administri la vacuna a tot el personal sanitari que no està a primera línia i als grups més vulnerables com és la gent gran i les persones dependents. “De totes maneres, hem de seguir mantenint les mesures de seguretat sanitària. I hem de ser més estrictes que mai, perquè com sabem tots, la vacuna té dues dosi i només hi ha immunitat a partir de la segona dosi“, ha remarcat Coll.

Cada persona vacunada ha rebut un justificant de vacunació en el qual consta la dosi,  data, lot i data de la 2a dosi (que s’administrarà d’aquí a 21 dies), així com una referència al  portal notificaRAM per a declarar possibles efectes adversos.

Tot i la bona notícia, des de l’Àrea de Salut es vol recalcar que la pandèmia no acaba amb  l’arribada de la vacuna. Encara passaran uns mesos fins tenir la població general  protegida. A més, cal recordar que fins una setmana després de la segona dosi la persona  no genera immunitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.