Codorniu Herència 1551 Espai patrocinat per VINUM MENORCA

Gràcies a Vinum Menorca avui us recomanam un cava Brut Nature que commemora l’any que s’inicia la saga Codorníu, 1551. Combinació de joventut i noblesa, el seu aroma és un original equilibri aconseguit amb les 3 varietats tradicionals. Les suaus notes afruitades de la Macabeu que combinen amb l’elegància i la subtilesa de la Parellada i s’uneixen a la complexitat i estructura que aporta la Xarel·lo a aquest cava. Un cupatge concebut per convertir a 1551 en un cava per ser degustat en qualsevol moment.

Nota de tast

Vista: Color groc palla pàl·lid. Bombolla fina, persistent i ben integrada.

Nas: Aromes primaris propis de les varietats utilitzades (cítrics, flor d’ametller, etc.) complementats amb les aromes de criança, com la mel, el pa torrat, etc.

Boca: Bombolles fines i amb un equilibrat frescor.

Maridatge

Codorníu 1551 Brut Nature és ideal com a aperitiu o com a acompanyament de tapes. Ideal per aquestes festes per a maridar amb tot el ventall gastronòmic que ens ofereix la cuina de Nadal i Cap d’Any.

Ens anirà a la perfecció per als entrants a base de marisc com unes escopinyes gravades al natural, musclos del port de Maó al vapor, cloïsses amb salsa verda, navalles a la planxa, escopinyes de gallet al vapor, boques bullides, nècores, vogamarins gratinats o vieires plenes de rap amb beixamel.

Calderes, arrossos caldosos, sarsueles, fideuades on predomini el peix i el marisc.

Gambes vermelles al forn, rap amb salsa americana o salsa d’ametlla, besug al forn amb patates, llobarro a la sal acompanyar d’una salsa tàtara, salmó al cava, filet de lluç a la Koskera, turbot a l’espatlla o gall de Sant Pere fregit amb alls i ceba.

Acompanyant ideal dels rostits com la porcella amb salsa de magranes agres, el be al forn a la menorquina, el gall d’indi farcit de prunes i albercocs secs, el capó farcit de pastarral o pollastre farcit de cuscussó.

Ens donarà bimbolles d’alegria per als canelons de la segona festa, els calamars plens o per a les postres nadalenques. Des del cuscussó als torrons, passant pels amargos, glaçat, turró de la reina o les tòfones de xocolata.

El guanyador del sorteig ha estat Ivan Allès, que s’emporta a més dels bòtils de Codorniu 1551, un cantó de formatge de Son Piris i un bòtil d’oli d’oliva ecològic de Morvedra Vell.

Si voleu saber més d’aquest brut nature, elaborat per Codorniu, el podeu trobar a VINUM, al Carrer Mariners i Pescadors, 4 del Polígon Industrial de Ciutadella.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.