El calendari anual dels pescadors menorquins

Els ritmes naturals s’imposen al llarg de l’any i, depenent del comportament de les espècies els pescadors actuen d’una manera o d’una altra. El calendari anual dels pescadors menorquins apunta què per agafar serrans s’hi ha d’anar de Sant Miquel a Nadal; passat Nadal, amb el fred, aquest peix no surt de la roca.

Els calamars es pesquen de Nadal a juny i la sípia de març a juny; els raors es pescaven des de Sant Jaume (25 de juliol) fins l’octubre. Actualment la veda va de l’1 d’abril al 31 d’agost. Els mabres es pescaven amb xarxa, de Santa Catalina (25 de novembre) a Nadal.

Les llagostes surten a passetjar durant l’estiu. Actualment la veda de la llagosta vermella va de l’1 de setembre al 31 de març, i la llagosta blanca del primer de desembre al 31 de maig. La llampuga és una pesca que anuncia la tardor. Amb rall es capturen salpes de juny a agost i llops al llarg de l’hivern.

En determinades espècies l’administració intervé per regular l’explotació dels recursos o per evitar la sobreexplotació, com són els casos de les vedes de la llagosta o el raor que coincideixen amb les seves èpoques de cria.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.