Actes 8 Març

ATA reclama “seguretat i certesa” per als autònoms per fer front a un primer trimestre “nefast” El nombre de treballadors per compte propi cau un 0,2% a Catalunya el 2020, fins a 549.140 persones

Foto: Antxón Castresana@
ACN Madrid .- L’Associació de Treballadors Autònoms (ATA) ha reclamat “seguretat i certesa” per als autònoms per fer front a un primer trimestre “nefast”. L’entitat ha reconegut que tant els Expedients de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO) com les prestacions per cessament d’activitat han contribuït a evitar una destrucció d’ocupació més gran, però ha reclamat més mesures davant un inici d’any “molt complicat”. El 2020, la xifra d’autònoms a l’Estat s’ha incrementat en 2.320 persones (un 0,1%), fins a gairebé 3,3 milions. A Catalunya, el nombre d’autònoms ha caigut un 0,2%, fins a 549.140 persones.
“Cal prorrogar els mecanismes de protecció, millorar-los i posar-ne més en marxa, amb ajudes directes als sectors més afectats. El govern espanyol ha de facilitar l’accés a la prestació per cessament d’activitat als autònoms que no la van sol·licitar al març, perquè no la necessitaven, però que ara si la necessiten i no els hi està permès. És una discriminació”, ha manifestat el president d’ATA, Lorenzo Amor, a través d’un comunicat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.