Portugal promet “completar la bona feina d’Alemanya” amb el fons de recuperació durant la presidència rotatòria de la UE Lisboa veu prioritari enllestir el pla econòmic, impulsar una transició "inclusiva" i reforçar "l'autonomia estratègica"

Decoracions per la presidència rotatòria de la UE de Portugal al Consell de la UE, a Brussel·les el 5 de gener del 2021.

ACN Brussel·les .- Portugal promet “completar la bona feina d’Alemanya” amb el fons de recuperació durant la seva presidència rotatòria de la Unió Europea dels pròxims sis mesos. “Hi haurà molta continuïtat”, asseguren fonts diplomàtiques portugueses. Agafant el relleu d’Alemanya que ha pilotat l’acord sobre el paquet anticrisi, el govern portuguès pretén “tancar algunes carpetes” pendents del pla econòmic mentre presideixi les reunions de ministres del Consell de la UE. D’altra banda, Lisboa també veu prioritari impulsar una transformació econòmica “inclusiva i social”, així com reforçar “l’autonomia estratègica” del club europeu.

Per tant, Portugal preveu que la seva presidència de la UE també estigui fortament marcada per la crisi de la covid-19, tant per la gestió de la pandèmia com pel seu impacte socioeconòmic. “Impulsarem una bona coordinació entre els estats”, apunten les mateixes fonts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.