Actes 8 Març

Sour de safrà i figa de moro Àngel Allès Camps, bartender de shakeinmenorca. Secció patrocinada per Gin Xoriguer

Safrà, or vermell. Aquesta setmana utilitzarem la ginebra Saffron Island de Xoriguer, aromatitzada amb safrà per aconseguir un sour on el sabor principal sigui el safrà, però amb els tocs del licor de figa de moro i les notes cítriques corresponents a un sour. Utilitzarem també una essència de safrà, la seva elaboració és la mateixa que la de farigola o qualsevol planta aromàtica, donant un toc de calor a la planta i deixant macerar uns dies a dintre d’un destil·lat neutre com podria ser el Vodka.

Ingredients:

  • 40ml Gin Saffron Island
  • 40ml licor de figa de moro
  • 30ml Suc de taronja i llimona
  • 3 gotes d’amarg de safrà
  • 15ml sucre
  • 1 clara d’ou

Elaboració:

Posem tots els ingredients a dintre d’una coctelera o qualsevol recipient que tanqui hermèticament i batem sense gel per emulsionar la clara d’ou amb la resta de components. Destapem, afegim gel i tornem a batre per refredar el còctel.  Per acabar decorem el nostre còctel amb uns brins de safrà i un pell de tronjaa i llimona cremat per donar més aroma a aquesta beguda elaborada amb producte 100% local. També podem fumar la copa amb la rama de romaní abans de servir el còctel, aconseguint encara més aroma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.