El govern espanyol rebutja els paral·lelismes amb l’assalt al Capitoli i alerta que cal prevenir el “discurs de l’odi” Calviño diu que l'únic assalt al Congrés que ha vist a l'Estat va ser el del 23-F

La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Nadia Calviño

ACN Madrid .- La vicepresidenta tercera del govern espanyol, Nadia Calviño, ha rebutjat aquest dijous que es pugui fer cap paral·lelisme entre l’assalt al Capitoli per part dels seguidors de Donald Trump amb manifestacions que han tingut lloc a l’Estat. Preguntada per si les imatges li recorden al ‘rodeja el Congrés del 15-M a una entrevista a la COPE, Calviño ha afirmat que l’única vegada que ha vist fets equiparables va ser el cop d’Estat del 23-F “i cal no fer comparacions que no es corresponen” amb el que ha passat. En canvi, Calviño sí que veu elements comuns amb algun “discurs de l’odi” que prova de “qüestionar el govern legítim” a l’Estat. “Són perills que no són exclusius dels EUA i sempre hem d’estar previnguts i actuar amb determinació” ha dit.

En matèria econòmica Calviño ha apuntat que el govern espanyol està decidit a prorrogar els ERTO. “Encara queden setmanes complicades i hem de seguir donant suport als sectors afectats per assegurar que podem protegir el teixit productiu i que no retrocedim amb el que hem avançat des de març, que ha tingut un cost fiscal però que ha estat molt positiu per protegir l’ocupació i les famílies”. L’objectiu, ha dit, és que “tan aviat com sigui possible recuperem la demanda interna”.

En aquest marc, ha afirmat que malgrat les diferències de criteri entre el PSOE i Podem “el govern parla amb una sola veu”. “Moltes vegades l’aparença no es correspon ambla realitat i els ciutadans spin madures per entendre que un govern actua amb els seus actes i amb el que es publica al BOE”. Segons Calviño el govern “mostra una actuació responsable” que respon “a les prioritats de la població espanyola”.

Sobre la candidatura d’Illa pel PSC, Calviño ha afirmat que aquesta és una notícia “trista” per la seva marxa, però alhora “tremendament il·lusionant”, perquè “és fonamental per a Espanya que Catalunya torni a jugar el paper que li correspon des del punt de vista polític, econòmic i social i Illa, pel seu tarannà responsable, és la persona que pot tornar Catalunya al lloc d’on mai hauria d’haver sortit”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *