Actes 8 Març

Bijou, una cusseta, la primera mascota que visita el Mateu Orfila La visita està emmarcada dins els programa Dogspital

Bijou és la primera mascota que entra a l’Hospital Mateu Orfila per visitar el seu amo en el marc del programa Dogspital que es va posar en marxa el juny de 2019. La visita programada entre la cusseta i el pacient ingressat al centre hospitalari va tenir lloc ahir divendres capvespre, seguint amb tots els protocols i mesures se seguretat establertes per la COVID-19 i amb la supervisió i acompanyament de dues monitores canines de l’equip Dogspital i la infermera responsable de la Unitat de Qualitat i Seguretat del Pacient, Alba Jiménez. En aquesta estrena del programa també hi va ser present Toni Torres, del Club Agility Eivissa i un dels promotors d’aquesta iniciativa que va arrencar de manera pionera a l’Hospital Can Misses.

La trobada entre Bijou i el seu amo va tenir lloc a l’espai Dogspital que es va habilitar per a tal fi a l’entrada principal de l’Hospital. Prèviament, el metge que dur el seguiment del pacient va autoritzar la visita i la cusseta va passar un control veterinari en una de les clíniques de l’illa que col·laboren de manera altruista en el projecte per acreditar les mesures d’higiene, desparasitació i vacunació de l’animal. En el moment d’entrar al centre hospitalari, les monitores canines van identificar la mascota amb un mocador amb el logotip de Dogspital i durant la visita, d’una mitja hora de durada, es va tenir cura del compliment de les normes que regeixen per al control de la COVID-19, i de les mesures d’higiene i seguretat que s’han establert en el protocol d’aquestes trobades.

La iniciativa Dogspital va dirigida a pacients d’estades hospitalàries perllongades (a partir de 10 dies) que reuneixin les condiciones clíniques que s’han establert al protocol que han de seguir pacients, familiars i professionals sanitaris en el moment que es presenti la petició de visita d’una mascota a l’Hospital. Les visites també queden restringides a cans de més d’un any que convisquin en el domicili familiar dels pacients. Els pacients o els seus familiars que estiguin interessats en participar en aquest programa han de fer la petició de la visita de la seva mascota a través del servei d’infermeria de la planta d’hospitalització.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.