Moció del PP-Ciutadella entorn a la pujada de la llum d’un 27%

A tots es mitjans de comunicació apareix la noticia de l’increment des cost de l’energia elèctrica d’un 27% els primers dies de l’any, coincidint amb les baixades dràstiques de temperatures.

Des del Partit Popular entenem que amb la situacio que està passant aquest moments el nostre país, no és de rebut que ens pugin un bé essencial com és l’electricitat un 27% i més essent Espanya el país de la Unió Europea que més paga per la llum.

La diferencia de preu que han d’afrontar les families espanyoles és molt distant respecte a altres grans païssos. Si tenim en comtpe el que paga de mitja una família espanyola (0,215 euros per kilowat-hora) i la comparam amb altres paíssos com Alemania, que paga 0,128 euros; França, 0,106 euros; Italia, 0,143 euros; Portugal, 0,126 euros; i Anglaterra, la diferencia és de 0,127 euros el Kw/h. La conclusió és que els espanyols pagam casi el doble que els principalss païssos.

A nivell energètic, Espanya es considerada una “illa” a on es problemes de generació elèctrica es succeeixen any rera any. Quan Espanya no pot generar suficient energia l’ha d’adquirir al preu que sigui a altres paissos. Tot açò mentres es Govern del Sr. Sanchez anuncia plans de transicions ecològiques sense que es duguin a terme.

A aquest preu hem d’afegir l’impost a l’electricitat de més des 5% i es 21% de I.V.A que aplica Espanya, a on altres paisos de sa zona euro, com Portugal, han baixat l’IVA de la factura elèctrica al 6% amb l’objectiu de beneficiar als seus ciutadans.

Però aquesta pujada afectarà molt més enfora de la factura elèctrica. Les families més vulnerables que han de recórrer als bonus socials, veuran directament agreujats els seus problemes per la pujada de la factura elèctrica mensual. A més hem de tenir en compte la repercusió de l’augment del cost elèctric a l’IPC, i per tant, l’augment dels preus lligats a les variacions d’aquest índex.

I tot açò mentres el Sr. Sanchez i el Sr. Iglesias ni es pronuncien, hi ha famílies que estan passant situacions molt complicades per falta de pagaments d’ERTE, per falta de feina, per falta d’ingressos minims vitals, amb dificultats per dur menjar a la taula. Aquestes famílies també veuen agreujada la seua situació amb aquest increment de cost electric i, indirectament, de cost d’IPC. Es qui no havien de deixar ningú enrere, donen una estocada més a una economia familiar molt mal ferida.

Per tot l’anterior, el Grup Municipal del Partit Popular proposa la següent moció:

Primer.- El Ple de l’Ajuntament de Ciutadella rebutja la pujada del 27% del cost de l’enerigia elèctrica i demana al Govern d’Espanya a reconsiderar aquesta puja.

Segon.- El Ple de l’Ajuntament de Ciutadella insta al Govern d’Espanya a prendre les mesures necessàries per controlar les pujades de llum més enllà de l’IPC.

Tercer.- El Ple de l’Ajuntament de Ciutadella insta al Govern d’Espanya a que baixi l’IVA que s’aplica a la factura elèctrica al 6% en tost de l’actual 21%.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.