Avui s’incorporen 30 tècnics de laboratori a l’equip de seguiment i rastreig de contactes de la CC COVID-19 En el darrer mes, Salut ha reforçat la Central de Coordinació amb una cinquantena de professionals

Avui s’incorporen 30 tècnics de laboratori a l’equip de seguiment i rastreig de contactes de la CC COVID-19. En el darrer mes, el Servei de Salut ha reforçat la Central de Coordinació amb 51 professionals. Es tracta de la incorporació, d’una banda, d’aquests 30 tècnics de laboratori i, d’una altra, de 10 fisioterapeutes, 3 infermers, 3 tècnics en cures auxiliars d’infermeria i 5 psicòlegs. Aquestes contractacions tenen com a objectiu potenciar els equips de rastreig per tal de mantenir la detecció i el control de possibles brots identificant ràpidament els contactes estrets dels casos positius.

Així doncs, la CC COVID-19 compta amb un total de 421 rastrejadors, 291 dels quals formen part del personal del Servei de Salut i 130 són militars. Amb aquesta xifra, les Illes Balears assoleixen una ràtio d’1 rastrejador per cada 2.850 habitants, molt per davall del paràmetre d’1 rastrejador per cada 5.000 habitants que recomana l’Organització Mundial de la Salut. Tanmateix, aquest augment dels recursos permet continuar la tasca de recerca de casos positius, enfortir la prevenció i intentar evitar l’increment de contagis del virus de la COVID-19.

Des que es va iniciar la pandèmia, a l’atenció primària s’ha duit a terme gairebé el 70 % de les proves diagnòstiques d’infecció activa (PDIA). A més, a la CC COVID-19 s’han atès 273.172 telefonades (259.371 en el telèfon d’InfoCOVID i 13.801 en el d’InfoCOVID Pediàtric).

Cal recordar que la CC COVID-19 es va posar en servei a la Unitat Bàsica de Salut Es Molinar el mes de març de l’any passat. A causa del reforç dels equips de rastreig que va rebre posteriorment, el mes d’agost es va haver de traslladar a les dependències actuals, situades al polígon de Can Valero (Palma), atesa la necessitat d’ampliar les instal·lacions i de centralitzar i reforçar el rastreig.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *