Els ajuntaments continuen sense reduir els impostos per als empresaris

PIME Menorca va presentar al·legacions a les ordenances de l’IBI de Maó i Ciutadella amb l’objectiu que els empresaris poguessin comptar amb una rebaixa en aquest impost per l’activitat que realitzen.

Entre les peticions realitzades en les al·legacions, destaquen una reducció del tipus general al 0’40, la reducció del tipus aplicable a les activitats agràries, bonificacions en el tipus impositiu en els immobles en els quals s’exerceixen activitats econòmiques i la creació d’un procediment simplificat de solitud i renovació de les bonificacions perquè aquestes siguin efectives i accessibles per a empreses i ciutadans.

PIME Menorca va sol·licitar a més que s’establís un sistema perquè aquestes bonificacions es traslladin a l’empresari titular de l’activitat econòmica quan no siguin els propietaris dels immobles.

De totes les mesures presentades, només la sol·licitud d’ampliació a tots els immobles de les bonificacions per les instal·lacions de sistemes d’aprofitament tèrmic o elèctric d’energia solar, ha estat acceptada per les dues corporacions.

La pandèmia originada per la COVID-19 ha suposat un cop dur a la totalitat de la societat i en especial a tota l’activitat empresarial. Aquest fet significatiu no ha tingut reflex ni esment en les modificacions de les ordenances municipals, que no han contemplat cap mesura encaminada a la disminució o alleujament fiscal a les persones i empreses que l’han patit.

Els ajuntaments continuen sense prendre decisions ni aplicar mesures que ajudin a l’empresariat en un context no puntual com es va plantejar a l’inici de la pandèmia, si no amb la perspectiva de millorar la situació a mig i llarg termini que s’augura difícil i de llarga durada.

Des de l’inici de la pandèmia PIME-Menorca  ha vingut sol·licitant mesures de reducció de la pressió fiscal, no només municipal si no autonòmica i estatal, amb l’objectiu de pal·liar i reduir la càrrega econòmica que la COVID 19 està generant en la nostra societat i les nostres empreses .

Els empresaris insisteixen que cal una revisió dels tributs municipals i insta els ajuntaments a la revisió de les seves ordenances per facilitar la reactivació de l’activitat econòmica en cadascuna d’elles.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *