Ciutadans (Cs) demana mesures per reduir l’impacte de la pujada del preu de l’electricitat en les famílies i els consumidors vulnerables Cs al Parlament balear ia l'Ajuntament de Ciutadella reclamen acabar amb la doble imposició en les factures de llum i gas i aplicar un IVA reduït durant la pandèmia

El diputat de Cs, Jesús Méndez, ha registrat una Proposició no de llei (PNL) que demana que el Parlament balear insti a Govern central a que s’adoptin les mesures necessàries per a reduir l’enorme impacte de la pujada del preu de l’electricitat en les famílies i els consumidors vulnerables. També, la regidora de Cs a l’Ajuntament de Ciutadella, Isa León, ha presentat una iniciativa sobre la pujada de la llum.

Totes dues iniciatives sol·liciten al Govern acabar amb la doble imposició establerta en les factures de la llum i el gas natural, traient els impostos d’electricitat i hidrocarburs respectivament, de la base imposable de l’IVA, així com establir un tipus d’IVA reduït, al 10% , per a les factures de la llum i de gas natural, com a mínim, mentre duri la situació d’excepcionalitat derivada de la pandèmia de la Covid-19.

A més, la formació taronja demana que s’elabori amb caràcter urgent un Pla de Garantia de subministraments bàsics dirigit a prevenir, detectar i intervenir davant de situacions de mancances en l’accés als subministraments bàsics per part dels consumidors i famílies de la comunitat autònoma.

També es demana al Govern que impulsi, en col·laboració amb la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, una reforma de la tarifa elèctrica en relació amb els conceptes que determinen el seu cost actual perquè els consumidors no hagin de suportar que no estan associats al cost de la generació i distribució de l’electricitat.

Finalment, la proposta demana impulsar les iniciatives legislatives necessàries per regular una garantia social d’accés als subministraments bàsics per a tots els consumidors i famílies en situació de vulnerabilitat, especialment en els mesos d’hivern “.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *