Comença la vacunació de professionals de Salut de Menorca Avui estan citats 234 professionals que fan feina a primera línia COVID, d’hospital i d’atenció primària

L’Àrea de Salut de Menorca ha començat avui amb la vacunació als professionals sanitaris i no sanitaris que fan feina a primera línia COVID. La població diana d’aquesta segona fase de la campanya són un total de 563 professionals del serveis d’urgències, unitat de cures intensives, medicina interna, laboratori, anestèsia, radiologia, consultes de patologies respiratòries, consultes d’atenció primària, servei de transport urgent, a més de 188 professionals de la sanitat privada.

Per aquesta fase s’han habilitat dos punts de vacunació, amb els següents horaris:

  • –  Hospital Mateu Orfila a Maó (a la sala de formació del primer pis), on s’administraran vacunes de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 15.30h a 20.30h i els dissabtes en horari de matí.
  • –  El centre de salut Canal Salat de Ciutadella, a la sala d’extraccions de la planta baixa, en horari de 16h a 19.30h de dilluns a divendres i els dissabtes matins de 9 a 14h

La jornada de vacunació d’avui dimecres ha arrencat a les 11.00h i, durant tot el dia, s’han citat a un total de 234 professionals sumant Maó i Ciutadella. Per a la resta de dies de vacunació, s’ha previst que es podran administrar fins a 260 dosis en laborables i 190 els dissabtes.

Per aquesta fase de la vacunació, s’han format 94 infermeres, 6 auxiliars d’infermeria i 10 administratius que faran torns per a les sessions d’administració de vacunes, de manera que a l’Hospital Mateu Orfila hi haurà un equip de 4 infermeres en horari de matí i altres 4 professionals en torn de capvespre i a Canal Salat, 3 infermeres i una auxiliar per sessió.

Els professionals vacunats han rebut un justificant en el qual consta la dosi, data, lot i data de la 2a dosi (que s’administrarà d’aquí a 21 dies), així com una referència al portal notificaRAM per a declarar possibles efectes adversos.

Per altra banda, avui està previst que arribin a Menorca més dosis de la vacuna Pfitzer, que quedaran emmagatzemades a l’ultracongelador que es va instal·lar a l’Hospital Mateu Orfila, sota la supervisió del Servei de Farmàcia.

Recordar de les primeres 975 dosis de la vacuna, fins ahir ja s’havien administrat un total de 741 dosis a usuaris i treballadors de les 8 residències geriàtriques de l’illa i al centre assistencial Trepucó. Del col·lectiu sociosanitari queden pendent de vacunar els 33 usuaris i 11 treballadors dels 9 pisos tutelats de la Fundació per a persones amb discapacitat de Menorca que han signat l’autorització i que representen el 28% del total dels treballadors i el 82,5% dels usuaris.

Des de la direcció de l’Àrea de Salut es vol recalcar que la pandèmia no acaba amb l’arribada de la vacuna. Encara passaran uns mesos fins tenir la població general protegida. A més, cal recordar que fins una setmana després de la segona dosi la persona no genera immunitat. Per això, tant en el cas de les residències com en el de la resta de la població, s’ha de mantenir especial cura i seguir les normes i recomanacions per evitar el contagi, com són l’ús de la mascareta, el distanciament social i evitar aglomeracions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *