Armengol analitza la situació de la pandèmia i l’inici de la vacunació dels professionals sanitaris amb els responsables dels hospitals públics de les Illes Balears

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, i del director general del Servei de Salut de les Illes Balears (IBSALUT), Juli Fuster, ha mantingut una reunió telemàtica amb els responsables dels hospitals públics de les Illes Balears per tal d’analitzar amb ells la situació de la pandèmia de la COVID-19 i la resposta assistencial del sistema sanitari, així com l’inici del procés de vacunació dels professionals sanitaris.

En acabar la reunió, la consellera Gómez ha explicat que malgrat la situació complexa per la incidència del virus que hi ha ara mateix a les illes d’Eivissa, Mallorca i Menorca, els responsables dels hospitals han mostrat la seva «tranquil·litat» perquè tots els centres disposen ara mateix de capacitat ampliable per atendre pacients crítics i, a més, ja s’han establert acords amb els centres privats per si fos necessari recórrer al seu servei.

Gómez també ha destacat que durant la trobada s’ha tractat de l’inici, ahir dimecres, de la vacunació dels professionals sanitaris que es troben «en primera línia». «Durant la jornada d’ahir ja se’n varen vacunar 1.476, que representen un 20 % d’aquests professionals», ha explicat la consellera, que ha avançat que es podrà arribar al 100 % de vacunació d’aquest col·lectiu amb la primera dosi durant la setmana que ve, i per això ha agraït «la gran predisposició i interès que han demostrat els professionals sanitaris».

A la reunió d’avui hi han participat per via telemàtica els gerents de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar; de l’Hospital Universitari Son Llàtzer, Xisco Marí; de Hospital Comarcal d’Inca, Soledad Gallardo, i de l’Hospital Comarcal de Manacor, Catalina Vadell. A més, també hi han assistit els gerents de l’Hospital Can Misses, Carmen Santos, i de l’Hospital Mateu Orfila, Romà Julià. També han pres part de la reunió els gerents d’Atenció Primària de Mallorca, Miquel Caldentey, i del Servei d’Atenció Mèdica Urgent (SAMU) 061, Antoni Bellver.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.