El Consell de Govern aprovarà demà el pas de l’illa de Menorca al nivell 4 d’alerta sanitària La reunió serà de caràcter extraordinari

El Consell de Govern, reunit en sessió extraordinària, aprovarà demà el pas de l’illa de Menorca al nivell 4 d’alerta per COVID-19, que també implicarà la limitació de la mobilitat nocturna a partir de les 22.00 hores. Aquestes mesures, que han d’entrar en vigor dissabte, responen a l’empitjorament dels indicadors epidemiològics de l’illa i seran vigents fins el dia 30 de gener.

El pas de nivell 3 a nivell 4 implica, entre d’altres modificacions, el tancament de l’interior dels bars i restaurants i la limitació de les reunions socials i familiars a dues unitats de convivència, amb un màxim de 6 persones tant en espais interiors com en espais exteriors. Per altra banda, tampoc no es permetran les festes populars ni les activitats culturals, esportives i lúdiques vinculades.

D’acord amb les dades del Servei d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació, les darreres dues setmanes Menorca ha experimentat un repunt que l’ha conduït a un màxim històric, amb una incidència acumulada consolidada a 14 dies de 224,8 casos per 100.000 habitants. A més, el nombre de reproducció bàsic (RT), que indica la velocitat dels contagis, els darrers 7 dies s’ha situat en una mitjana d’1,47, valor considerat prou elevat atesa la incidència alta d’aquests moments.

Aquests dos indicadors reflecteixen que el risc de rebrot o índex de creixement potencial (EPG), que conjuga la velocitat de reproducció mitjana dels darrers 7 dies i la incidència acumulada dels últims 14 dies, ha assolit un nou màxim històric (331), fet que situa l’illa en la major alerta des que es va iniciar la pandèmia.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, va explicar el dimecres passat la situació a la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i els batles dels municipis de l’illa, als quals va avançar la necessitat d’establir noves mesures per tal d’evitar afegir pressió al sistema assistencial i, en particular, a l’Hospital Mateu Orfila.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.