Actes 8 Març

El Grup Popular demana celeritat en la resolució d’expedients d’ajudes als sectors econòmics i persones en vulnerabilitat social. La portaveu, Misericòrdia Sugrañes, indica que el Consell ha de posar-se a la banda dels treballadors i les empreses.

“És ja urgent que el Consell de Menorca acceleri, s’intensifiqui i resolgui tots els expedients d’ajuda oberts per assistir als sectors econòmics i salvaguardar el teixit productiu i els llocs de treball, així com és igualment urgent donar sortida a les sol·licituds d’ajuda que pertoquen a persones d’especial vulnerabilitat en aquesta crisi”, ha manifestat a eliris.cat la portaveu popular al Consell de Menorca, Misericòrdia Sugrañes.

Així ho opina, també, el Grup Popular que considera que pràcticament cada dia s’estan fent anuncis i més anuncis de milionades que no es tradueixen en solucions reals i immediates.

El comportament de l’economia comença a ser un drama després de molts de mesos de restriccions, amb paralització total de moltes activitats durant mesos, amb infinitat d’empleats subjectes a un ERTO a termini fix i molts empleats abandonats en les xifres de l’atur, descriu la portaveu de PP

Al carrer, sector a sector, s’estén la impressió que l’anunci reiterat de milions i milions d’ajuda que aterren a l’illa no es correspon amb la realitat i urgeixen ja actuacions contundents i sobretot ràpides.

Amb aquest propòsit, la consellera portaveu de Grup Popular, Misericòrdia Sugrañes, ha presentat una proposta d’acord al ple en la qual sol·licita tres punts concrets:

– Que el Consell de Menorca en suport dels treballadors i empreses sol·liciti la prolongació dels ERTES fins al 31 de maig, sense perdre de vista la possibilitat que hagin de prolongar fins a final d’any en el cas que no se superi la crisi sanitària. En aquest cas, des d’aquesta formació política, s’espera que el Consell de Menorca estigui atent a les dificultats per les quals passen els sectors productius i els treballadors perquè amb prou antelació i se sol·licitin nous ajuts d’empara laboral.

– És urgent que el Consell de Menorca agilitzi els procediments per resoldre tots els expedients d’ajuda iniciats per a tots els sectors productius i persones que estan travessant autèntiques necessitats com a conseqüència de la pèrdua d’ocupació i la manca d’expectatives d’una ocupació laboral a curt termini .

– Com a contribució indirecta a la marxa de l’economia, es requereix al Consell de Menorca a que activi els projectes d’inversió i contractació de serveis que té recollits en els pressupostos de la institució per 2021. Es tracta d’activar els projectes de forma esglaonada, amb especial èmfasi en els mesos d’hivern que són els que amb més cruesa s’estan veient afectats per la paralització econòmica.

La portaveu popular Misericòrdia Sugrañes insisteix a més en la necessitat d’intensificar el procés de vacunació i arribar com més aviat a la totalitat de la població perquè en això hi ha la clau de la reanimació econòmica tant del consum intern com pel que fa a les possibilitats de poder tenir temporada turística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.