ERC i Bildu demanen que Calvo expliqui al Congrés perquè Patrimoni Nacional paga despeses relacionades amb el rei emèrit Els republicans reclamen a l'executiu que detalli quants diners públics hi està destinant

El rei emèrit Joan Carles I, en una foto d’arxiu del 2014
ACN Madrid .- ERC i Bildu han registrat aquest dijous una petició conjunta de compareixença de la vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, perquè expliqui al ple de la cambra perquè –segons publica eldiario.es- Patrimoni Nacional, que depèn del seu departament, paga les nòmines i els viatges de tres ajudants de cambra del rei emèrit, Joan Carles de Borbó, durant la seva estança als Emirats Àrabs.
ERC també ha registrat una bateria de preguntes per escrit al govern espanyol on reclama si Calvo tenia coneixement que personal pagat per l’erari públic està destinat a assistir el rei emèrit a l’estranger; per quin motiu va afirmar que Joan Carles de Borbó no vivia de recursos públics i, en cas negatiu, si pensa investigar les responsabilitats de Patrimoni Nacional per no haver-ne informat.

Els republicans també volen saber qui pren la decisió de facilitar aquest personal de lliure designació per servir al rei emèrit, i quines altres despeses públiques s’estan utilitzant actualment per a les necessitats de Joan Carles de Borbó.

Segons publica ‘eldiario.es’, Patrimoni Nacional, que depèn del Ministeri de Presidència que dirigeix Carmen Calvo, paga les nòmines i els viatges dels empleats de confiança del rei emèrit a l’estranger.

Joan Carles I tindria tres ajudants de cambra, que són personal de lliure assignació. “Tampoc tinc perquè sobresaltar-me per aquesta qüestió si establim que ha de tenir protecció”, ha dit Campo en una entrevista aquest dijous al matí a ‘RTVE’. El ministre de Justícia ha destacat que la monarquia fa un “esforç permanent per la transparència”.

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *