França avança el toc de queda i exigeix una PCR negativa per entrar al país als viatgers de fora de la UE El primer ministre alerta que la situació "segueix essent preocupant"

ACN Barcelona .- El govern francès ha anunciat que avança el toc de queda a les sis de la tarda arreu del país -dues hora abans que l’actual- com a nova mesura per intentar frenar l’avenç de la covid-19. El primer ministre gal, Jean Castex, ha anunciat aquest dijous, a més, que a partir d’ara s’exigirà una PCR negativa als viatgers que vulguin entrar al país per aire o mar des de fora de la Unió Europea, a banda de fer-los fer una quarantena d’una setmana. La mesura, doncs, afecta els viatgers procedents del Regne Unit i, de fet, un dels objectius és intentar evitar la propagació de la soca britànica en terres franceses, davant la constatació que cada vegada se’n detecten més casos.

Castex ha defensat l’estratègia que ha seguit fins ara l’executiu francès però ha lamentat que la situació “segueix essent preocupant”, amb uns 16.000 infectats nous cada dia i una incidència de 187,8 casos per 100.000 habitants. Una situació “controlada” si es compara amb la de països veïns, ha destacat el primer ministre, però encara “fràgil”, sobretot tenint en compte l’aparició de la nova soca britànica.

A banda, el màxim dirigent de l’executiu gal no ha descartat un nou confinament si en els pròxims dies es constata “una degradació forta de la situació sanitària”.

De moment, les noves mesures entren en vigor dissabte i s’aplicaran “almenys” durant quinze dies. França descarta, ara com ara, tornar a tancar col·legis, on preveu dur a terme fins a 300.000 tests setmanals de detecció del virus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.