Actes 8 Març

La mostra “El Sant Antoni: 17 anys del Premi de Pintura de Menorca, 1991-2007” es podrà veure a la sala El Roser de Ciutadella a partir d’aquest dissabte Nascut com una iniciativa del setmanari El Iris que va fer seva l’Obra Social Sa Nostra

A partir d’aquest dissabte, dia 16 de gener, es podrà veure a la sala El Roser de Ciutadella, l’exposició “El Sant Antoni: 17 anys del Premi de Pintura de Menorca, 1991-2007”. Aquesta és una mostra de reconeixement a aquest important premi de pintura que va organitzar cada any Sa Nostra, i que constitueix un memorial de l’obra pictòrica d’un bon nombre d’artistes de Menorca durant els darrers anys del segle XX i principis del XXI.

El comissari de la mostra és Juan Elorduy, que va ser el responsable i gestor d’aquest premi durant tots els anys que va existir. Elorduy ha comptat amb el comissariat tècnic de Tomeu Sánchez. Aquesta exposició compta amb la col·laboració de Bankia, la Fundació Sa Nostra, el setmanari El Iris i el diari Menorca.

Miquel Bosch, Marc Jesús, Paca Florit, Zulema Bagur, Pacífic Camps, Francesc Florit Nin o Llorenç Pons són alguns dels artistes que van guanyar el premi Sant Antoni Sa Nostra de pintura de Menorca, un guardó que, en molts casos, va ajudar a impulsar la trajectòria dels creadors premiats.

Aquest premi va consolidar el seu prestigi gràcies a la seva dotació econòmica, la més alta de Menorca, a més de l’organització d’una mostra amb totes les obres finalistes que viatjava per tots els municipis de l’illa. Nascut com una iniciativa del setmanari El Iris que va fer seva l’Obra Social Sa Nostra, i amb un jurat format per professionals de fora de l’illa i de perfils diversos, el guardó implicava a més el muntatge d’una exposició individual per al guanyador, amb catàleg inclòs.

“El Sant Antoni: 17 anys del Premi de Pintura de Menorca, 1991-2007” més d’una vintena d’obres que podrà gaudir de nou tota la societat menorquina. La mostra s’acompanya a més d’un documental, realitzat per Magda Timoner, on s’explica la història del guardó i es dona veu als artistes i organitzadors.

L’horari de visita a la sala El Roser de Ciutadella és de dilluns a dissabte de 10.30 a 13 h i de 17 a 20 h.

L’exposició es podrà veure després, del 27 de febrer al 27 de març, a la Sala Sant Antoni de Maó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.