La reobertura del Teatre des Born, protagonista del nou número de la revista “Àmbit”

El Departament de Cultura publica un nou exemplar de la publicació on també s’exposen, entre altres temes, els avenços en l’excavació de Sant Agustí Vell i una entrevista al conseller Miquel Àngel Maria sobre el present i el futur del sector cultural

El nou número de la revista “Àmbit” dedica un extens reportatge a la reobertura del Teatre des Born de Ciutadella amb els reptes que implica que l’illa torni a comptar amb aquest espai cultural. D’aquesta manera, la capçalera digital del Departament de Cultura, dedica també la secció Al Descobert a desgranar la història i les dades més característiques d’un teatre que es torna a convertir en el nou pol cultural de Ciutadella.

Els avenços en l’excavació de Sant Agustí Vell a Es Migjorn Gran i una extensa entrevista al conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, sobre el present i el futur del sector cultural, són alguns dels temes que recull aquesta nova entrega de la revista. En matèria de Patrimoni, l’estudi a càrrec dels arqueòlegs Antoni Ferrer, Irene Riudavets, Gerard Remolins i Cristina Bravo, publicat a la revista científica “Complutum”, que compara els recintes de taula amb les cases del talaiòtic final (els cercles), és també objecte d’un extens reportatge. Així, l’únic grup d’arqueòlegs que estudia actualment els recintes de taula planteja una nova hipòtesi sobre el simbolisme d’aquests elements singulars.

La secció “A llibre obert” es centra en el programa d’Acompanyament Digital impulsat per la Xarxa de Biblioteques de Menorca i que permet adquirir habilitats informàtiques amb un tutor. La vela llatina, com a patrimoni cultural immaterial, i el testimoni de les grans nevades a Menorca, de la mà de l’Arxiu d’Imatge i So de Menorca, són també protagonistes d’aquest nou número.

En aquesta ocasió i a causa de les circumstàncies actuals originades per la Covid-19, “Àmbit” ha decidit no publicar la seva habitual secció d’Agenda, ja que els canvis dels últims dies en la programació han estat i es preveu que siguin constants.

Podeu consultar i descarregar-vos el número 63 de la revista en el següent enllaç:

https://issuu.com/revistaambit/docs/cim_ambit_revistacultura_num63

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.