Arrimadas proposa al govern espanyol que decreti “un confinament intel·ligent” amb restriccions i ajudes directes La líder de Cs creu que cal un nou estat d'alarma amb mesures comunes però flexibles per a tot l'Estat

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas

ACN Madrid .- La líder de Cs, Inés Arrimadas, ha emplaçat aquest divendres el govern espanyol a assolir un acord amb totes les formacions per activar un “confinament intel·ligent” per evitar el “col·lapse” del sistema sanitari i la paralització de les vacunacions al mes de març, quan es preveu el pitjor impacte de l’onada. Segons Arrimadas, aquest “confinament intel·ligent” s’ha de vehicular a través del decret d’un nou estat d’alarma i s’ha de basar en un increment de les restriccions acompanyat d’ajudes directes als sectors afectats. També d’un augment del teletreball i una acceleració del pla de vacunació, a més de test massius.

“Crec que hi ha d’haver un acord polític ràpid i un consens” per aplicar amb rapidesa les mesures que reclamen els experts, ha afirmat en roda de premsa al Congrés dels Diputats.

Segons Arrimadas, serien unes mesures “a nivell nacional” amb criteris i paràmetres iguals i comuns que s’apliquin a cada territori en funció de la seva situació.

Unes mesures, ha dit, en la línia del que s’està gent a altres països on s’eviti la situació de l’any passat en què es va obligar a tancar els establiments sense compensar-ho amb ajudes directes.

Arrimadas ha recordat que l’evolució de la pandèmia apunta al perill que al març l’increment de les infeccions provoqui el col·lapse dels centres d’atenció primària, que són els mateixos que esta fent la vacunació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Balearia, Pets Week
Xuroa Menorca
Ajudes lloguer 2021