La covid-19 ens està fugint de les mans

El cap d’epidemiologia de Menorca, ha fet una cridada a la responsabilitat per les xarxes socials on ens alerta de que la covid ens està fugint de les mans i és el moment de ser més responsables que mai sinó volem anar directament cap a un confinament.

Maties Torrent assegura que hem de ser noltros mateixos i actuant amb tota la responsabilitat els que facem possible aturar la propagació del virus. “Ho hem de fer bé tots, no basta que ho facem bé molts. Per tant no basta en que jo ho faci bé, sinó que he de procurar que els altres també ho facin bé”, ha dit.

Torrent Quetglas adverteix que hem d’evitar contactes amb altre gent que no sigui del nostre grup de convivència al llarg d’un parell de setmanes. “No més ens hem de relacionar amb aquella gent imprescindible, entre convivents, i que no se’ns passi pel cap ni menjar ni beure amb ningú que no sigui convivent”. El virus està més que demostrat que es transmet quan hi ha menjar i beure, quan ens llevam la mascareta i estam aprop uns dels altres. És aquí on s’ha transmès més el virus ha manifestat el doctor Torrent.

L’epidemiòleg es mostra seriosament preocupat pel fet que Menorca suma uns 50 casos diaris, i està demostrat que 1 de cada 100 d’aquests acaba a UCI, per tant la situació és molt més greu del que ens pensam.

Per tant ara més que mai hem de ser responsables, perquè no basta en que noltros ho facem bé sinó ho han fet els altres. Hi ha que dur sempre posada la mascareta, i no fer cap activitat sense ella. Per tant responsabilitat, mascareta, distància social i millor si ens autoconfinam al llarg de 15 dies. De casa a la feina i de la feina a casa. Sortir per a les compres indispensables i no fer vida social. Només així en sortirem.

No anem de bromes, no juguem amb foc, perquè estam davant una malaltia que s’escampa molt ràpidament i un important percentatge de casos es posen greus. Aturem-ho amb seny i responsabilitat. No posem l’economia davant la nostra salut i la dels que ens rodegen.

Balearia #MeVoySeguro

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *