Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 62 % Eivissa és l’única illa que segueix en escenari de prealerta

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen en el 62 % en el mes de desembre, un punt per sobre del mes anterior, que se situaren en el 61 %, però set punts per davall dels registres de l’any passat, que fou del 68 %.

Per illes, l’estat de les reserves hídriques presenta una variació significativa només a Menorca, on es passa de 58 % del novembre al 64 %. A Eivissa (48%) i a Formentera (52%), s’ha registrat un creixement d’un punt, mentre que a Mallorca el percentatge és el mateix (62 %).

Pel que fa a la situació de les unitats de demanda (UD), la d’Eivissa és l’única que es manté en escenari de prealerta, mentre que les UD de Tramuntana Nord i Tramuntana Sud surten de la situació de prealerta i entren en el de normalitat. La resta, se situen en escenari de normalitat.

Les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), indiquen que desembre ha estat sec i normal tirant a càlid amb petites variacions, ja que es varen acumular 42,5 l/m2, un 34% menys de la mitjana. A Mallorca (42,4 l/m2) i les Pitiüses (16,6 l/m2), desembre ha estat sec, mentre que a Menorca (60,3 l/m2) ha estat normal.

El percentatge interanual de precipitació és excedentari en el conjunt de l’arxipèlag (102%), així com a Mallorca (105%), però deficitari a Menorca (97%) i les Pitiüses (62%). Cal destacar que pràcticament tota la precipitació es va concentrar en els primers dies.

Desembre sol ser un mes d’estabilitat i recuperació, però enguany la falta de pluges no ha permès aquesta recuperació. En qualsevol cas a nivell, la situació a les Illes Balears encara no és dolenta. De fet, la petita recuperació ha permès que la UD de Tramuntana Nord resti en l’escenari de normalitat. D’altra banda la UD d’Eivissa segueix en prealerta i necessitarà tres mesos més per tornar a l’escenari de normalitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.